Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

16 gospodării inundate în Răscăieţi. Crucea Roşie va distribui apă potabilă, întrucât fântânile au fost colmatate

0
7 Mar 2014 10:11:21
Autor: Corina Slămnoiu
Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa vor duce în comuna Răscăieţi 300 de sticle de apa minerală în urma Apelului primit de la autorităţi
Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa vor duce în comuna Răscăieţi 300 de sticle de apa minerală în urma Apelului primit de la autorităţi

Pârâurile din comuna dâmboviţeană Răscăieţi au ieşit din matcă, vineri, din cauza ploilor abundente, în acest moment 16 gospodării fiind inundate şi 10 fântâni colmatate.

 
"În urmă ploilor abundente din această săptămână, în comuna Răscăieţi, satul Vultureanca, pâraiele Holboca şi Jirnov au ieşit din matcă, inundând 16 gospodarii şi afectând 10 fântâni. La dispoziţia Preşedintelui Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, Victor Sanda, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a€“ Rascaieti, va asigură apa potabilă cu o cisternă, familiilor afectate. De asemenea Crucea Roşie Dâmboviţa va distribui familiilor afectate, apa plată şi minerală", a declarat Adreea Spiroiu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmboviţa. 
     
După retragerea apelor, detaşamentul Găeşti al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa, va interveni pentru decolmatarea puţurilor iar cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa se va interveni pentru dezinfecţia acestora. 
     
"Voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa vor duce în comuna Răscăieţi 300 de sticle de apa minerală în urma Apelului primit de la autorităţi. În Apel se precizează că din cauza ploilor abundente, pâraiele Holboca şi Jirnov, au inundat 16 locuinţe", a declarat Gheorghe Popescu, directorul filialei de Cruce Roşie, Dâmboviţa.
 
Cod Galben de inundaţii în Dâmboviţa
 
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o Atenţionare Hidrologică –COD GALBEN, valabilă şi pentru Judeţul Dâmboviţa, în intervalul 06 martie ora 21.00 – 07 martie ora 18.00, fenomenele vizate constând în creşteri de debite şi niveluri pe râul Neajlov, cu posibilităţi de depăşire ale cotelor de atenţie. 
 
"În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice, se va reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. În urma acestei atenţionări au fost înştiinţate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din zona vizată, care au obligaţia de a monitoriza cu atenţie evoluţia fenomenelor hidrometeorologice la nivelul localităţilor, pentru a se putea interveni operativ la apariţia unor eventuale situaţii de urgenţă", se arată într-un comunicat al ISU Dâmboviţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările