Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Grupare internaţională de trafic de carne vie, anchetată simultan în Irlanda de Nord şi în Dâmboviţa VIDEO

2
18 Jun 2021 18:39:00
Autor: Costel Crangan
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Potrivit anchetatorilor, proxeneţii racolau victimele prin metoda „lover boy” sau prin şantaj, după care le plasau în ţări precum Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Bucureşti, Ploieşti şi Buzău, au efectuat 13 percheziţii domiciliare, în judeţele Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Simultan, în oraşul Belfast, din Irlanda de Nord, au fost efectuate două percheziţii domiciliare, de partenerii britanici, care au vizat identificarea şi audierea persoanelor care ar practica prostituţia.

Activităţile de investigare s-au desfăşurat în perioada august 2020 - iunie 2021, fiind documentată activitatea infracţională a 13 persoane bănuite de trafic de persoane, proxenetism, spălare de bani, înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit că bănuiţii ar fi constituit un grup infracţional organizat, acţionând atât pe teritoriul României, cât şi în Marea Britanie, Spania, Germania şi Belgia.

Aceştia ar fi racolat peste 20 de tinere, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „lover boy”, fie prin constrângere fizică sau psihică, să practice prostituţia.

Totodată, doi dintre bănuiţi ar fi înşelat cu peste 100.000 de lire, prin inducerea în eroare, un cetăţean britanic, client al serviciilor sexuale.

În urma percheziţiilor, au fost găsite bijuterii, bani, mai multe înscrisuri şi 9 autoturisme de lux, bunuri care urmează să fie indisponibilizate. Pe parcursul zilei de 17 iunie, 9 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, pentru audieri.

Activităţile s-au desfăşurat în cooperare cu poliţişti ai Unităţii de Combatere a Traficului de Fiinţe Umane şi Sclaviei Moderne a Police Service Northern Ireland, la acţiunile desfăşurate în România, participând şi doi poliţişti irlandezi.

Precizăm că activităţile au fost desfăşurate sub egida EUROJUST şi cu sprijinul EUROPOL, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor. La acţiuni, au participat şi poliţişti ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, jandarmi şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

Vă recomandăm şi:

Tentativă de sinucidere în arestul IPJ Alba. Un suspect de crimă a vrut să îşi pună capăt zilelor

Preoţi din Vaslui vizaţi de o anchetă penală pentru că au ţinut o slujbă în memoria mareşalului Antonescu

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Gabriel Gabriel
18.06.2021, 20:10:54

Prea putin fata de ce colcaie in orasul asta infect numit Targoviste, prea multi tigani scartaie bolizi de mii de euro in fiecare noapte fara sa ii intrebe cineva de sanatate. Comunitarii patruleaza ziua, cand tiganii dorm si noaptea nu vezi cascheta de comunitar pe strada, noaptea ies sobolanii in oras si isi fac de cap fara ca cineva sa ii deranjeze.

-4 (4 voturi)
POLITICALLY INCORRECT
19.06.2021, 00:51:20

Ghenoșeii...muncesc de zor...pentru al țarii...viitor😉

-2 (2 voturi)
Modifică Setările