Hackerul-interlop Ghenosu a fost eliberat din închisoare, pentru bună purtare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hackerul-interlop Ghenosu a fost eliberat pentru bună purtare din închisoare
Hackerul-interlop Ghenosu a fost eliberat pentru bună purtare din închisoare

Unul dintre cei mai periculoşi interlopi din ţară, Florin Ghinea, zis Ghenosu, a fost eliberat pentru buna purtare. Decizia a fost luată de Tribunalul Vrancea, care a menţinut soluţia pe care o dăduseră şi magistraţii Judecătoriei Focşani.

Ghenosu avea de executat 10 ani de închisoare, dar în cele din urmă a executat doar şapte. Se pare că Ghenosu ar fi fost eliberat pentru că a muncit pe perioada detenţiei şi astfel a dovedit că a fost reeducat.

Specializat pe proxenetism şi clonare de carduri, Ghenosu a mai fost condamnat şi pentru spălare de bani şi ultraj. Celebrul personaj era extrem de violent, iar cei aflaţi sub comanda sa băteau oameni până ajungeau în comă.

Cine este Ghenosu

A terorizat ani de-a rândul Municipiul Târgovişte, a fost arestat în Franţa, iar faptele de care este acuzat au făcut încojurul României. Vorbim de unul dintre cei mai de temur interlopi din ţară, Florin Pârjol, zis Ghenosu, aflat, în prezent, în arestul Penitenciarului Rahova.

Florin Parjol este un om extrem de violent, aşa cum faptele sale o arată, dar şi un interlop care a ştiut să facă bani din prostituţie şi clonare de carduri.

A fost arestat in Franta pentru trafic de persoane, iar în 2007 a fost adus în ţară. Doar că Tribunalul l-a pus în libertate înainte de termen. Imediat au început violenţele în Târgovişte. Ghenosu se află acum în arestul penitenciarului Rahova, într-un dosar de fraude informatice şi santaj.

Arestare Ghenosu

Violenţe pe bandă rulantă

În 2003, oraşul Târgovişte era scena unuia dintre cele mai violente omoruri la comandă. Alexandru Dumitru, zis Bozac, a fost omorât într-un bar cu 11 lovituri de cuţit şi săbii de către cinci indivizi cu cagule. Ulterior, s-a dovenit că patru dintre ei erau locotenenţii lui Ghenosu. Aceştia au fost condamnaţi la închisoare, dar legătura interlopului cu asasinatul nu a putut fi dovedită.

În schimb, violenţele marca Clanul Ghenosu au continuat. Intelopul şi-a impus autoritatea prin bătăi sau arme de foc. În ultima anchetă instrumentată de poliţişti, discuţiile dintre Ghenosu şi locotenenţii săi arată felul în care aceştia acţionau.

"Ghenosu: Îi puneţi cuţitu-n gât şi-l băgaţi în maşină şi-l ţineţi în maşină până vin eu.

Locotenent: Da, da, da. Hai!

Ghenosu: Hai, să nu vă scape!

Locotenent: Da

Ghenosu: Rupeţi-l!

Locotenent: Să-l rupem, nu?

Ghenosu: Hai!

Locotenent: bine, hai!"

În alte cazuri, locotenenţii lui Ghenosu lăsau în urmă victime în pragul comei.

"Ghenosu: Da mă!

Locotenent: Gata nenicule, s-a rezolvat!

Ghensou: I-aţi dat ca lumea?

Locotenent: Da nenicule, a leşinat jos.

Ghenosu: Păi scoateţi-l afară şi...

Locotenent: Păi l-am scos că...fugea şi zicea..hoţii, hoţii, şi l-am omorât acolo jos toţi.

Ghenosu: Da, da." (Sursa: dosar de urmărire penală)

Mare parte din banii adunaţi de Ghenosu provin din cămătărie. Orice zi de întârziere ducea la dublarea sumei. Asta au aflat şi oamenii legii atunci când l-au urmărit pas cu pas.

"Ghenosu: Bă, nu mă interesează pe mine. Mie trebuie să-mi aduci banii. Nu mă interesează pe mine ce şi cum, unde ai fost, ce n-ai fost, azi e termenul. Mâine trebuie să-mi aduci bani, să-ţi fie clar. Nu-mi aduci bani azi, ai să-mi dai dublu. N-ai să-mi dai mâine, îmi dai triplu. N-ai, ai să-mi dai de 70 de ori. Te fac până ai să munceşti toată viaţa pentru mine.

F: Asta e frăţioare, mâine îţi aduc banii

Ghenosu: Mâine mi-i aduci dublu mă băiatule, ai înţeles? Nu bani, îmi aduci dublu, ai înţeles?

F: Asta e frăţioare, cum vrei tu." (Sursa: dosar de urmărire penală)

Luni în şir au muncit poliţiştii de la Crimă organizată să adune probe împotriva clanului Ghenosu. Florin Pârjol a fost scos însă din penitenciar de judecătorul Dumitru Rebegea, de la Tribunalul Prahova, contra sumei de 10 mii de euro. Judecătorul a fost arestat pentru luare de mită, iar Ghenosu se află, în continuare, în libertate.

Clanul Ghenosu a revenit în atenţia poliţiei după ce unul dintre membrii clanului, Daniel Uţă, zis Danezu, a fost arestat pentru 29 de zile după ce a lovit un poliţist într-un bar din Târgovişte, agentul fiind acum în comă la spital.

Interlopul Ghenosu ameninţă din închisoare: Când ies, se va cutremura lumea! Îi omorâm pe toţi!

Ghenosu ameninţă din puşcărie. Florin Ghinea, liderul grupării care trimitea femei în Irlanda pentru a se prostitua a fost interceptat în timp ce punea la cale agresarea mai multor oameni ai legii. Cunoscut ca fiind unul dintre cei mai temuţi interlopi din România, Ghenosu ameninţă că, după ce va ieşi din puşcărie, se va cutremura lumea.

lorin Nicolae Ghinea, zis Ghenosu, coordona din penitenciar activitatea grupării pe care o conducea, prin intermediul locotenenţilor săi, liderul fiind constant informat atât de aceştia, cât şi de fetele care practicau prostituţia despre sumele de bani câştigate, se arată în rechizitoriul DIICOT.

Potrivit rechizitoriului prin care gruparea condusă de Ghenosu a fost trimisă în judecată, principala caracteristică a grupării este "modalitatea agresivă de a acţiona, impunându-se prin acte de violenţă, aduse, uneori la extremă".

De altfel, susţin procurorii DIICOT, grupul infracţional organizat a fost constituit şi coordonat de către Florin Nicolae Ghinea anterior iniţierii cercetărilor în cauza care formează obiectul prezentului dosar, activitatea acestui grup continuând după momentul punerii în libertate a acestuia şi a celorlalţi membrii ai grupării într-un alt dosar, aflat în prezent pe rolul Tribunalului Prahova, dar şi după rearestarea acestuia.

Ghenosu

Gruparea Ghenosu acţiona pe linia traficului de persoane, iniţial cu componentă naţională şi ulterior transfrontalieră, pentru ca după un timp, în urma unor modificări legislative, să se specializeze în activităţi de proxenetism ori infracţiuni informatice, care aduceau beneficii materiale importante, dar şi de şantajare a unor persoane. Mai mult, anchetatorii spun că membrii grupării au depus eforturi pentru a îngreuna probarea infracţiunilor.

Procurorii spun că reţeaua de prostituţie şi proxenetism a fost iniţiată începând cu anul 2008, pe teritoriul Irlandei, când Ghenosu, cu sprijinul lui Eugen Neacşu şi Petre Mierloiu au început să plaseze tinere pe teritoriul Irlandei în diverse locaţii, în special Dublin şi Galway, asigurându-le în prelabil condiţii de cazare şi promovându-le imaginea prin intermediul unor site-uri specializate. De altfel, anchetatorii au descoperit pe un site de profil din Irlanda prezentările fetelor, care conţineau mai multe fotografii, descrieri, tarifele practicate, dar şi comentarii adăugate de "clienţii" acestora.

Ghenosu, ritual satanic pentru uciderea unui duşman

„Ghenosu" i-a dat să bea sânge unui membru al grupării sale, pe care l-a trimis să lichideze un duşman al clanului, potrivit declaraţiilor date de martori în dosarul DIICOT. ameninţări din puşcărie: „Să descărcăm încărcătoare în Gardă!"

Ghenosu, condamnat la nouă ani de închisoare pentru şantaj şi infracţiuni informatice

Florin Ghinea, cunoscut drept Ghenosu, a fost condamnat luni la nouă ani de închisoare de magistraţii Tribunalului Prahova, pentru şantaj şi infracţiuni informatice cu carduri bancare, în acelaşi proces primind pedepse alţi membri ai grupului infracţional condus de Ghenosu.

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, Florin Ghinea (fost Pârjol) a primit nouă ani de închisoare, iar alţi membri ai grupului infracţional condus de acesta au primit pedepse cuprinse între cinci şi şapte ani de detenţie, toţi fiind acuzaţi de şantaj şi infracţiuni informatice, respectiv clonare de carduri bancare şi retragere de sume de bani cu ajutorul acestor carduri.

Relaţiile dintre interlopi, la un alt nivel

Comisarul şef Constantin Furtună, şeful Brigăzii de combatere a Crimei Organizate (BCCO) Ploieşti susţine că relaţiile dintre interlopi au trecut deja la un alt nivel, aceştia ajungând chiar să se înrudească între ei.

„Relaţiile dintre clanul Ghenosu şi clanul Ogeacă din Galaţi sunt foarte apropiate. Aceştia merg mereu împreună la botezuri şi nunţi. De altfel, şi relaţiile lui Ghenosu cu Nuţu Cămătaru sunt foarte bune, Nuţu fiind chiar finul lui Ghenosu", a explicat acesta.

Legături cu magistraţi

În 2009, în acest dosar, Florin Ghinea a fost pus în libertate de către judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, magistratul fiind apoi trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. După declanşarea procedurii împotriva lui Rebegea, Tribunalul Prahova l-a arestat din nou pe Ghenosu, el fiind în prezent încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Dumitru Rebegea

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au stabilit că judecătorul prahovean Dumitru Rebegea a primit mită 30.000 de euro, în septembrie şi octombrie 2009, pentru a elibera două persoane arestate.

În 2009, în acest dosar, Florin Ghinea a fost pus în libertate de către judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, magistratul fiind apoi trimis în judecată pentru luare de mită şi favorizarea infractorului. După declanşarea procedurii împotriva lui Rebegea, Tribunalul Prahova l-a arestat din nou pe Ghenosu, el fiind în prezent încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Anchetatorii au stabilit că, în luna septembrie, Dumitru Rebegea ar fi pretins 25.000 de euro şi ar fi acceptat să primească 3.000 de euro, pentru a dispune punerea în libertate a unui inculpat arestat preventiv. Din suma pretinsă, în perioada iulie - octombrie, judecătorul ar fi primit 21.000 euro, în două tranşe, printr-un intermediar.

De asemenea, în luna octombrie, Dumitru Rebegea ar fi pretins 20.000 de euro, din care a primit, prin intermediar, 9.000 de euro, pentru punerea în libertate a altui inculpat arestat preventiv.

Ambele persoane arestate au fost puse în libertatea de judecătorul Dumitru Rebegea, potrivit DNA.

Florin Ghinea a fost condamnat în anul 2003, în Franţa, la şapte ani de închisoare. În aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autorităţilor din România, unde pe numele său exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus în libertate de Tribunalul Dâmboviţa, înainte de termen.

Ghenosu a fost arestat din nou în 2009, în dosarul în care a fost condamnat luni la nouă ani de închisoare.

Potrivit anchetatorilor, gruparea, deosebit de periculoasă, acţiona în judeţele Dâmboviţa şi Prahova, dar şi în Italia şi Spania. Anchetatorii au stabilit că gruparea era formată din 25 de persoane, majoritatea cu vârste până în 25 de ani, cunoscute cu preocupări de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate. Cele mai multe acţiuni ale membrilor reţelei erau violente, gruparea axându-se îndeosebi pe comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii informatice, spălare de bani şi, în subsidiar, camătă şi şantaj. Din aceste activităţi, membrii grupării obţineau sume mari de bani şi bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente şi bijuterii.

Liderul grupării, Florin Ghinea, era cunoscut în mediile interlope ca o persoană deosebit de violentă şi periculoasă, fiind suspectat de comiterea mai multor infracţiuni cu violenţă, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spălare de bani, săvârşite atât în ţară, dar şi în străinătate.

CITEŞTE ŞI:

REGLARE DE CONTURI! Un locotenent al lui Ghenosu avea ordin să îl elimine pe Ungureanu, pe scările Tribunalului Dâmboviţa VIDEO

Interlopul Ghenosu, protejatul judecătorului Rebegea, ameninţări din puşcărie: „Să descărcăm încărcătoare în Gardă!”

Răzbunarea lui Ghenosu, victimele dezbrăcate în pielea goală. „Îmi dai 30.000 de euro sau primeşti trei gloanţe!”

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite