Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa amână mai multe evenimente de teama COVID-19

0
10 Mar 2020 08:46:20
Autor: Corina Slămnoiu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a decis, luni, 9 martie, amânarea tuturor competiţiilor sportive, olimpiadelor, concursurilor şcolare şi activităţilor metodice, de teana noului coronavirus.

 
Astfel, până în dată de 20 martie, nu se vor mai desfăşura competiţiile sportive, olimpiadele şi concursurile şcolare şi nici activităţile metodice.
 
De asemenea, nu se va mai organiza nici acţiunile din cadrul campaniei de promovare a învăţământului profesional „Meseria face diferenţa”, programate pentru miercuri – 11 martie 2020.
 
Şcolile din toată ţara vor fi închise începând de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie. Perioada va fi prelungită dacă va fi nevoie. Decizia premierului Ludovic Orban vine la propunerea reprezentanţilor Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. În acelaşi timp autorităţile au anunţat că la intrarea în ţară vor fi verificate toate cursele auto şi feroviare.
 
Premierul interimar Ludovic Orban a anunţat că a avut loc o nouă întâlnire a Comitetului de Urgenţă în care s-a luat decizia de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ pentru 11 zile, până pe 22 martie. 
 
„Am lăsat un timp de adaptare (măsura de închidere a şcolilor se ia pe 11 martie-n.red.) pentru că părinţii să aibă  vreme să găsească soluţii pentru supravegherea copiilor. În acelaşi timp, în acelaşi scop, am mai luat o măsură de înlesnire a muncii de acasă atât în mediul privat cât şi în cel de stat”, a anunţat premierul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările