Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Investigaţie a poliţiei, după ce un tânăr a distribuit pe Facebook ştiri false despre răspândirea pestei porcine. Oamenii au început să-şi taie porcii de frică

3
21 Sep 2018 12:18:14
Autor: Corina Slămnoiu
Poliţia anunţă că investighează acest caz, fiind demarate cercetări de către Biroul de Ordine Publică
Poliţia anunţă că investighează acest caz, fiind demarate cercetări de către Biroul de Ordine Publică

Un tânăr din comuna dâmboviţeană Odobeşti a pus pe jar mai mulţi primari din Dâmboviţa, după ce a răspândit ştiri false pe Facebook. Glumeţul anunţa că în mai multe localităţi din judeţ a fost descoperită pesta porcină, deşi singurul focar înregistrat în judeţ a fost semnalat la Lucieni, unde au fost depistaţi trei porci bolnavi.

„Breaking News. Alertă în Dâmboviţa, Odobeşti. A fost confirmat al II-lea focar de pestă porcină, la Odobeşti, Dâmboviţa”, transmitea tânărul, mesajul fiind însoţit de o fotografie de tip „breaking news”. 
 
 
De frică, oamenii au început să îşi taie porcii, însă edilii i-au liniştit prin mesaje postate pe Facebook. La câteva zile de la isprava sa, tânărul şi-a şters contul de Facebook. 
 
„În urma discuţiilor purtate cu domnul primar Alecu Niculae şi cu domnul director al D.S.V.S.A. Dâmboviţa Tolea Sandu vă informez: NU EXISTĂ FOCARE de pestă porcină africană în comuna Odobeşti. Anunţul unui focar de pesta porcină africană se face NUMAI de directorul DSVSA Dâmboviţa, în condiţiile legi. Această STIRE ESTE FALSĂ şi vă rugăm să trataţi ca atare” este mesajul transmis de primarul comunei Corbii Mari, Ionuţ Bănică.
 
 
„Stimaţi voineşteni, Unitatea Locală de Sprijin pentru Combaterea Bolilor Transmisibile de pe rază comunei Voineşti va informează că nu au fost depistate cazuri de PESTA PORCINĂ pe rază localităţii noastre. Toate informaţiile care circulă în acest sens sunt ERONATE. Rugăm deţinătorii de porci ca în cazul constatării unor cazuri de îmbolnăvire la animalele din gospodărie, să informeze de urgenţă medicul veterinar sau primarul localităţii”, a transmis, la rândul său, primarul comunei Voineşti, Sandu Gabriel Danuţ.
 

De asemenea, primarul din Bărbuleţu a ţinut să îi liniştească pe săteni. „Unitatea Locală de Sprijin pentru Combaterea Bolilor Transmisibile de pe raza comunei Bărbuleţu, constituită prin dispoziţia primarului, informează locuitorii comunei că pe raza localităţii nu au fost depistate cazuri de PESTA PORCINĂ. Informaţiile apărute sunt false. În caz de îmbolnăvire a unor porci sunteţi rugaţi să informaţi medicul veterinar Manea Laur tel.0766988788, asistentul veterinar Voicila Titel, tel.0726623616, sau primar Alexe Marian”.
 

Poliţia anunţă că investighează acest caz, fiind demarate cercetări de către Biroul de Ordine Publică. Tânărul ar putea fi amendat pentru răspândirea de ştiri false şi alertarea populaţiei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Pano
21.09.2018, 12:24:31

Tânărul împărțea și fluturași împotriva vaccinării precum și pliante în care se explică cum trebuie să voteze creștinii la referendum.

0 (2 voturi)
Scorilo
21.09.2018, 13:12:39

Un experiment reusit ! Rolul feisbucului este testat in continuare !

+1 (1 vot)
OmTacut
21.09.2018, 14:08:41

Acum, ar trebui sa-i dea o amenda usturatoare acestui individ, undeva intre 5-10.000 RON.

Modifică Setările