Jurnal de vacanţă: „Ferma“, pensiunea de cinci stele din Dâmboviţa, unde se mânâncă direct din gospodăria proprie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Puţine sunt pensiunile din ţară unde turiştii pot mânca bucate tradiţionale, ca la mama acasă, direct din gospodăria proprie. Astăzi vă prezentăm una dintre ele, pensiunea „Ferma”, în cadrul campaniei „125 de locuri pentru care iubim România” - o campanie „Adevărul”.

Pensiunea Ferma este o oază de linişte la numai câteva zeci de minute depărtare de tumultul şi zgomotul din mediul urban. „Ferma” se află în comuna dâmboviţeană Moroieni, la 18 kilometri de oraşul Sinaia şi 120 de km de Bucureşti. Aceasta poate fi accesată direct de pe DN 71, venind dinspre Târgovişte. Fiecare cameră este decorată diferit. 

Nume predestinat

Noi am ales acest nume. Aveam casa veche aici, de 15 ani. Era un loc cunoscut peste tot în sat, drept „la fermă”. Având aminale şi de toate cele aici, am zis că e cel mai protrivit nume şi aşa a şi rămas. Noi ne bazăm pe agroturism, evident. Cine vrea, poate participa la treburile gospodăreşti. Sunt copii care fac curat la găini sau unde vor ei în curte. Am avut chiar un medic urolog care mi-a cerut să îl las să mulg vaca, pentru că îşi dorea de mult, dar nu a avut unde. A muls vaca. Sunt ponei car pot fi călăriţi”, ne-a spus Mirela Velişcu, administratorul pensiunii.

image


 

Şi-ar dori dezvoltarea zonei, dar se loveşte de mentalităţi „învechite”. „Am înfiintat o Asociaţie de Dezvoltare Zonală, dar m-am lovit de niste pereţi tari de tot. E foarte greu să schimbi ceva aici. Am zis că Branul poate ajunge mic copil faţă  de ce e aici. L-am adus pe elveţianul care a făcut aventura parc la Braşov. A venit, i-a plăcut zona, dar ne-am lovit de multe chestii. În trei luni ar fi gata, dar nu am cu cine să colaborez”, adaugă Mirela Velişcu.

Agroturism ca la carte

Cei care vor să simtă cu adevărat gustul vieţii la ţară pot încerca să mulgă vaca sau să adune ouăle de prepeliţe.  „Fără lipsă de modestie, este unic în ţară ce avem noi aici. E o locaţie curată, ecologică. Vin oamenii noştri de 2-3 ori pe an. Am fi vrut mai mulţi, dar trebuie să ne dezvoltăm într-un fel zona. Avem o locaţie bună. Nu ştiu daca mai e locaţie în ţara asta în care să se mănânce direct din curte. E mâncare normală, naturală, de la prepeliţă, bibilică, raţă, porumbei, capre, vaci, porci vietnamezi. Oamenii pot vedea toate chestiile astea. Nu sunt mâncăruri sofisticate, dar sunt sănătoase şi bio. Avem trei ambasadori care ne vizitează şi atunci când o fac, ne ocupă toată pensiunea. Se miră că şi în România există aşa ceva”, mai spune admiinstratorul pensiunii.

image

Ferma de animale este situată de cealaltă parte a livezii ce o desparte de clădirea pensiunii. Pensiunea Ferma are o livadă de pomi fructiferi ce se intinde pe o suprafaţă de aproximativ 6.000 de metri pătraţi.  Multe din alimentele folosite sunt produse în ferma proprie, respectiv ferma de animale, sera de legume şi grădina de pomi fructifer. Iubitorii de activităţi în aer liber vor avea posibilitatea de a face excursii către diversele obiective turistice din zona cu ATV-ul, sau se pot relaxa pe terenul de sport multifuncţional în aer liber, cu nocturna, pentru tenis, baschet, volei şi nu numai. 

Bunătăţi, direct acasă

Pentru a-şi atrage cât mai mult clienţii, administratorii pensiunii au pregătit şi bunătăţi la pachet, cu care turiştii pot pleca acasă, sau pot comnada chiar online sau la telefon, pe  www.pensiuneaferma.ro. Coşul conţine jambon şi carnaciori de porc vietnamez, pastramă de viţel şi pastramă de pasare, caş proaspat de vacă, brânză de capră în ulei de măsline cu 9 mirodenii, 50 de ouă de prepeliţă, legume din grădină, dar şi un borcan cu dulceaţă şi niscaiva pită pregatite în casă.

Comanda se poate face în acelaşi timp cu rezervarea la Pensiunea Ferma sau în baza unui abonament lunar.

Dotări

Clienţii se pot bucura de toate utilităţile moderne: televizor, cablu TV, internet wireless, etc. Oferă posibilitatea de a vă relaxa într-un ambient primitor şi călduros, îmbinând perfect luxul şi confortul cu elementele rustice. Administratorii au pregătit opt camere Double şi trei camere Double Deluxe, cu băi proprii şi acces la balcoane private, fotolii cu masuţă şi birou.

image


 

Piscina acoperită, lungă de 11 metri şi lata de patru metri, cu încălzire centrală, este ideală peantru o baie relaxantă. Geamurile cortină cu care este parţial înconjurată pot fi deschise pe perioada verii, facilitând accesul la curte unde vă puteţi bronza în linişte. În perioada friguroasă pereţii de sticlă va vor permite contemplarea peisajului de iarnă în timp ce înotaţi sau pur şi simplu vă relaxaţi lângă piscină cu un cocktail. Ferma dispune de asemenea, de un solar vertical. 

Restaurantul este unul generos, în care se pot organiza numeroase evenimente şi care poate primi până la 30 de persoane. 

“Preţul este 60 de euro pe zi de persoană, pensiune completă. În Prahova, Dâmboviţa şi Argeş nu mai este nicio pensiune de 5 stele”, a declarat Velişcu Mirela, administratorul pensiunii. 

image

Alternative

Dacă însă, nu aveţi bani de cinci stele, tot în Moroieni, puteţi merge la Pensiune Roua Munţilor, clasificată la patru stele şi unde o cameră dublă matrimonială costă 100 lei pe zi. De asemenea, tot la acelaşi preţ, puteţi petrece clipe plăcute la trei stele, la pensiunea “Hanul din meri” care este situată în comuna Buciumeni, într-o zonă subcarpatică, pe cursul râului Ialomiţa, în mijlocul unei plantaţii de meri. Aici preţurile pornesc tot de la 100 de lei pe noapte dar puteţi face călărie sau plimbări cu căruţa.

Dacă ai fost în locuri inedite de lângă o destinaţie similară din România şi vrei să ne povesteşti din amintirile tale sau vrei să ne sfătuieşti ce să mai vedem în acest loc al României, ne poţi scrie pe bucuresti@adevarul.ro, în secţiunea de comentarii sau pe pagina noastră de Facebook,125 de locuri pentru care iubim România. Jurnal de vacanţă.

Recomandări pe aceeaşi temă:

Traseu de vacanţă pe două roţi, în Sălaj. Cum să-ţi încarci bateriile în miezul verii pe un tărâm fermecător

Lumea celui mai bătrân morar din Transilvania

FOTO VIDEO Staţiune de lux, cu terenuri de golf şi spa, într-un sat din Sălaj

FOTO VIDEO Castrul roman de la Buciumi, primul sit arheologic din ţară la care turiştii vor ajunge cu liftul

VIDEO FOTO Vacanţă de poveste în inima Făgăraşilor. Drumeţie la Bâlea Lac şi Cârţişoara, satul lui Badea Cârţan şi al gangsterului Ironim Budac

FOTO VIDEO Vacanţă în România.  „Litoralul Ardealului” – legenda Lacului fără fund şi a tinerei care s-ar fi sinucis din iubire şi se odihneşte în subsolul unei case

VIDEO Secretele bisericilor fortificate săseşti din Sibiu: legenda camerei împăcării de la Biertan şi a pârâului care nu îngheaţă niciodată, de la Cârţa

FOTO VIDEO Mănăstirile medievale UNESCO, bijuteriile de pe tărâmul de basm al Bucovinei

FOTO VIDEO Invincibila Cetate de Scaun reface atmosfera perioadei de glorie a Moldovei

FOTO VIDEO Vacanţă în România. Minunăţiile din adâncurile Salinei Cacica

FOTO VIDEO Munţii Rarău - Giumalău, ţinut de poveste. Legenda uriaşei comori de sub Pietrele Doamnei

Mănăstirea Voroneţ, „Capela Sixtină a Estului”, recomandată călătorilor de compania Austrian Airlines

FOTO Paradisul din Ţara Dornelor şi Munţii Călimani, locurile care-ţi taie răsuflarea

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite