Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

La munte încă este iarnă. Zăpada are 40 de centimetri

0
4 Mar 2014 07:29:30
Autor: Corina Slămnoiu
La munte încă este iarnă. Zăpada are 40 de centimetri
La munte încă este iarnă. Zăpada are 40 de centimetri

Turiştii care urcă în zona muntoasă a judeţului Dâmboviţa trebuie să fie cu mare băgare de seamă. Acolo iarna nu a trecut, iar maşinile neechipate pentru iarnă cu lanţuri nu pot înainta. Aşa au păţit patru turişti împotmoliţi în Masivul Montan Bucegi, care au avut nevoie de ajutorul jandarmilor montani.


"În urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera a intervenit în zona „Dichiu”, din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DJ 713, spre zona Piatra Arsă au rămas înzăpeziţi fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv strat de zăpadă de aproximativ 40 centimetri", a declarat căpitanul Ciprian Vătăşelu, purtătorul de cuvânt al IJJ Dâmboviţa.
 
Cei 4 turişti, un bărbat din Bucureşti, o femeie din Câmpulung, un bărbat şi o femeie din Giurgiu au fost scoşi din zăpadă şi însoţiţi de jandarmi până la cabana Dichiu.
 
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul de telefon 0749034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii