Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

La Târgovişte se va amenaja un traseu de mountain bike

0
11 Oct 2010 09:12:53
Autor: adevarul
No title
No title

Acesta va avea 12 kilometri, de la Mănăstirea Dealu până la Glodeni, şi va fi de dificultate medie. Tinerii pasionaţi de ciclism vor avea parte şi de un club, primul din judeţ, pentru care vor concura la competiţiile din ţară.

Târgoviştea va intra în circuitul ciclistic naţional. În apropiere de Mănăstirea Dealu, la marginea oraşului, se va amenaja un traseu pentru organizarea unui concurs de mountain bike. Iniţiativa aparţine unor târgovişteni pasionaţi de ciclism şi care participă la turnee ciclistice în ţară. „Se va urca de pe Valea Sasului, unde vor fi două-trei urcări, apoi pe vârful de la Viforâta, de unde participanţii vor coborî lângă Glodeni, după care se vor întoarce de unde au pornit. Traseul va avea 12 kilometri şi o să fie două ture la categoria hobby, 25 km, şi cinci pentru categoria elite, 60 km”, a declarat pentru Adevărul de Seară Silviu Constantinescu, unul dintre iniţiatorii proiectului.
Proiectul va fi pus pe picioare cu ajutorul unor sponsori, din domeniul ciclismului şi nu numai, iar în cadrul cursei de mountain bike vor participa peste 200 de ciclişti din Bucureşti, Piteşti, Braşov, dar şi din alte oraşe ale ţării. „Trebuie să amenajăm traseul, este mult de muncă. Pentru premiile oferite câştigătorilor am găsit deja sponsori, din rândul furnizorilor din domeniul ciclismului. Cei care vor lua parte la concurs vor achita o taxă de înscriere, din care vor fi plătiţi arbitrii şi vor fi achiziţionate cipurile care le vor avea concurenţii la ei pentru a fi urmăriţi”, mărturiseşte acesta.

Club de ciclism

Traseul de mountain bike care se va amenaja în apropiere de oraş va fi singurul din judeţ. Dificultatea este medie, iar traseul va fi tehnic pe anumite porţiuni unde participanţii vor trebui să facă faţă unor urcări dificile. „Am gândit bine traseul, astfel încât participanţii să fie mulţumiţi. Aceştia vor primi şi câte un cadou la înscriere, constând într-o pereche de mănuşi sau un tricou”, vorbeşte Silviu Constantinescu.
La Târgovişte, se va înfiinţa primul club serios de ciclism din judeţ, care va participa la competiţiile de ciclism din ţară. Săptămâna trecută, trei târgovişteni au luat parte la un concurs organizat la Ploieşti, unde au obţinut rezultate bune. „Nu ştia nimeni de Târgovişte în domeniul ciclismului, s-au mirat că existăm. Cristian Tudorache a obţinut locul 1 la categoria 19-20 de ani, iar Adrian Cristea şi Eduard Nicolae s-au clasat pe locul 13 respectiv 15 la categoria juniori sub 19 ani. Vom face aici un club tare, pentru că sunt mulţi tineri talentaţi”, mărturiseşte târgovişteanul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările