Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Liber la vânătoare de urşi. Vânătorii din Dâmboviţa au primit avizul pentru împuşcarea a şase urşi

0
14 Oct 2013 07:15:42
Autor: Corina Slămnoiu
Vânătorii din Dâmboviţa au au primit avizul pentru împuşcarea a şase urşi
Vânătorii din Dâmboviţa au au primit avizul pentru împuşcarea a şase urşi

Locuitorii din nordul judeţului Dâmboviţa pot sta, în sfârşit, liniştiţi, fără grija că sălbăticiunile le vor mai mânca animalele din ogradă. Vânătorii dâmboviţeni au primit, vineri, avizul de la Ministerul Mediului pentru împuşcarea a 16 animale: saşe  urşi, şapte lupi şi trei pisici sălbatice.

Măsura a fost luată după ce animalele sălbatice au creat panică printre oameni, cu atacuri repetate şi “furturi” din ogradă. “A fost emis avizul de la Ministerul Mediului prin care  ni s-au aprobat o cotă de recoltă pe fondul de vânătoare Brăteiul. Noi încercăm să îi extragem pe cei care au creat probleme. Ordinul a fost emis. Aşteptăm eliberarea autorizaţiei de mediu pentru recoltarea acestor urşi”, a declarat Cristian Stan, directorul AJVPS Dâmboviţa.
 
Peste noapte, o zonă pitorească din judeţul Dâmboviţa s-a transformat într-un adevărat câmp de război, după ce luna trecută, o ursoaică cu pui a atacat oameni şi animale. Vânătorii din comuna Vârfuri, satul Cârlăneşti, însoţiţi de jandarmi, dar şi de oameni obişnuiţi înarmaţi cu topoare şi bâte au răscolit pădurile în căutarea animalului sălbatic, pe care vroiau să îl alunge din zonă. 
 
“Situaţia urşilor este aceeaşi în toată ţara. Ei tranzitează dintr-un bazin în altul, dintr-un judeţ în altul. Noi facem acţiuni de îndepărtare a animalelor chiar şi după ce am primit ordinul Ministerului Mediului”, a mai spus Stan.
 
Două persoane, tată şi fiu, au fost atacate de ursoaică, duminică dimineaţă, în localitatea dâmboviţeană Vârfuri, în timp ce se aflau în grajdul din gospodărie. Bărbatul de 45 de ani a povestit că el şi fiul său, de 19 ani, se aflau în grajdul din gospodărie pentru a hrăni animalele, iar la un moment dat au fost atacaţi de fiară. Eroul întâmplării a fost câinele ciobănesc al familiei, cel care a intervenit şi a alungat ursoaica. După câteva ore, un alt bărbat, în vârstă de 58 de ani, tot din localitatea Vârfuri, a fost atacat de urs. Bărbatul a fost transportat în stare gravă la spitalul din Pucioasa, unde medicii au decis să fie transferat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările