Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Lingoul de ciocolată care se cumpără doar de la Turnul Chindiei: Are 280 calorii şi provoacă dependenţă

0
27 Nov 2020 04:14:37
Autor: Corina Slămnoiu
Ciocolata Turnul Chindiei - FOTO: Curtea Domnească  / Facebook
Ciocolata Turnul Chindiei - FOTO: Curtea Domnească  / Facebook

De aproape 10 ani, Curtea Domnească din Târgovişte produce un sortiment de ciocolăţică extrem de delicioasă şi cu priză la turişti. Este vorba de ciocolata „Turnul Chindiei”, un sortiment cu rom şi biscuite crocant.

Reţeta este special creată pentru ciocolata „Turnul Chindiei” de o firmă din Cisnădie. Pentru că are succes, muzeografii au luat decizia de a rebrendui sortimentul. Asta a presupus creşterea gramajului şi schimbarea ambalajului. Cantitatea de ciocolată s-a dublat, de la 25 de grame, la 50.
 
„Turnul Chindiei” este o ciocolată cu lapte, cu cremă de rom şi biscuit crocant. Arată ca un mic lingou în ambalajul auriu pe care-l poartă.
 
„Are 280 calorii şi provoacă dependenţă”, spun angajaţii Curţii Domneşti.
 
În acţiunea de branding a Complexului Muzeal Curtea Domnească au fost realizate, în 2011, mai multe obiecte promoţionale. Printre acestea se numără ciocolata ”Turnul Chindiei” şi un „vin al voievozilor”, comercializat sub denumirea ”Princeps Valachiae”. 
 
„Vinul nu l-am mai produs de mulţi ani. L-am avut doar trei ani, pentru că nu a mers. În schimb, avem ciocolata, pe care am rebrenduit-o, precum şi alte obiecte care se vând foarte bine, cum ar fi figurinele cu domnitori, pliantele şi magneţii”, a precizat directorul Curţii Domnneşti, Ovidiu Cârstina.
 
   
Numai din vânzarea produselor promoţionale, unde cap de afiş este ciocolăţica „minune”, Curtea Domnească a încasat aproape 300.000 de lei, în 2019. 
 
Ciololata costă 7 lei şi poate fi cumpărată numai de la Curtea Domnească şi muzeele aferente, printre care şi Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Curtea Domnească e pe plus

Muzeele incluse în Complexul Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte vând bine la public. În 2019,  veniturile din cercetări arheologice au fost 100.481 lei, din taxa de vizitare s-au strâns 909.048 lei, iar din suveniruri au intrat în visteria Curţii Domneşti,  339.922 lei.
 
Taxa foto şi filmare a adus şi ea 21.819 lei, iar chiria pentru automatele de cafea s-a ridicat la 23.599 lei. Toate acestea totalizaează 1.394.869 lei, fără a lua în calcul Peştera Ialomiţei şi Palatul de la Potlogi. 
 
Numărul turiştilor care au trecut pragul Curţii Domneşti, în 2019, a fost de 361.145. 
 
 
 

Vă recomandăm şi:

„Turnul Chindiei” – ciocolata minune produsă de Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească din Târgovişte
 
1 Decembrie, la Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările