Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Alegeri locale 2020. Fostul jurnalist Robert Turcescu a pierdut, luptătorul Cătălin Zmărăndescu a câştigat

1
30 Sep 2020 10:09:37
Autor: Corina Slămnoiu

La alegerile locale din Dâmboviţa au candidat personaje pe plan politic, dar şi sportiv. Robert Turcescu, fost jurnalist, a candidat pentru funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar Călătălin Zmărăndescu, luptător, a candidat pentru un loc în Consiliul Local al comunei Ulmi.

Robert Turcescu a pierdut preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa, fiind clasat pe locul al patrulea, după Adrian Ţuţuianu, pe care l-a atacat constant în campania electorală.
 
Turcescu a ales să candideze în Dâmbpviţa, pentru că de acolo sunt bunicii materni, iar sora sa face agricultură de performanţă, într-o comună din judeţ, potrivit g4media. 
 
PSD, lider la CJ Dâmboviţa
 
Corneliu Ştefan, candidatul PSD la funcţia de preşedinte al CJ Dâmboviţa a ieşit învingător cu 46,17%. 
 
El  i-a avut drept contracandidaţi pe actualul inspector şcolar general din Dâmboviţa, Sorin Ion (PNL), care a obţinut 33,24% din voturi, dar şi pe fostul preşedinte al CJ Adrian Ţuţuianu (Pro România) care a primit 12,43% din sufragii.  Robert Turcescu (PMP) a fost votat de 3,07% dintre dâmboviţeni, în timp ce Petre Ionel (ALDE) are 1,48% din voturi.
 
 
 
La Consiliul Judeţean Dâmboviţa PSD a obţinut 17 mandate, PNL 13, în timp ce Pro România va avea patru reprezentanţi în Consiliu.
 
S-au prezentat la vot 226 989 de dâmboviţeni, procentul final înregistrat la ora 21.00 fiind de 53, 34%, potrivit datelor Autorităţii Electorale Permanente
 
PSD şi-a adjudecat 63 dintre cele  89 de primării, dar şi preşedinţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa  în urma alegerilor de duminică.
 
PSD are majoritatea în  Consiliul Judeţean Dâmboviţa. Cele 34  de mandate de la nivelul Consiliului Judeţean se împart între PSD, PNL şi PRO România, după cum urmează:
 
- PSD - 17 mandate;
 
- PNL - 13 mandate;
 
- PRO România - 4 mandate.
 
Cătălin Zmărăndescu va fi consilier local
 
După victoria în alegerile de duminică, primarul comunei Ulmi, Bogdan Tiţa, a fost reales cu un scos categoric, de 82,31%. Tiţa l-a avut în echipa sa şi pe sportul Cătălin Zmărăndescu, pe un loc eligibil. Astfel, luptătorul va trebui să dea piept în Consiliul Local cu adversarii politici.
 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lucifer
30.09.2020, 10:36:59

Este prăpăd ce este în zona Galaţi-Brăila-Buzău-Dâmboviţa, mai rău ca în Oltenia.

Modifică Setările