Scrisoarea unei mămici către profesoara  fiului ei: „Nu le mai daţi teme din materia pe care nu aţi predat-o”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicoleta Ioniţă. FOTO: Facebook
Nicoleta Ioniţă. FOTO: Facebook

Nicoleta Ioniţă (45 ani), din Târgovişte, femeia care a devenit cunoscută pentru acţiunile sale caritabile, se luptă, mai nou, cu sistemul educaţional, greu încercat în această pandemie. Şi vorbeşte din experienţa propriului copil de ciclu primar.

Nicoleta Ioniţă a scris o scrisoare, pe Facebook, pe care i-a adresat-o profesoarei de matematică a fiului său.

Târgovişteanca încearcă, în acest fel, să scoată în evidenţă probleme pe care foarte mulţi părinţii le-au avut cu cei mici, până acum, în timpul şcolii online, de la lipsa dispozitivelor inteligente, la o conexiune la internet scăzută, aproape inexistentă în multe cazuri. Nu mai punem la socoteală familiile în care sunt doi sau mai mulţi copii, acolo unde cei mici sunt nevoiţi să îşi aştepte rândul la educaţie.

„Îmi pare rău că nu îl pot certa pentru absenţele pe care i le-aţi pus doar pentru că nu a deschis camera imediat. V-aţi gândit că poate nu îi funcţiona bine internetul? Sau poate încă nu ieşise din camera fratele lui, care avea şi el ore? Pentru că, na, mai sunt şi familii care au 2 copii ce stau în aceeaşi camera”, spune, printre altele, Nicoleta Ioniţă.

Scrisoarea către profesoara de matematică

„Doamnă profesoară,

 

Sunt convinsă că această scrisoare va ajunge într-un final şi la dumneavoastră.

 

Sunt mama lui Tedi şi vă asigur că în şcolile româneşti sunt mulţi de Tedi şi mulţi profesori ca dumneavoastră.

 

Sper ca această scrisoare să nu aibă repercusiuni asupra copilului meu, dar, dacă va avea, să ştiţi că nu voi lăsa lucrurile aşa. Înainte de toate, eu vreau un copil fericit, nu un copil timorat, vreau să participe cu drag la ore, nu să tremure şi să îi fie frică atunci când se apropie ora dumneavoastră.

 

Îmi pare rău că nu îl pot certa pentru absenţele pe care i le-aţi pus doar pentru că nu a deschis camera imediat. V-aţi gândit că poate nu îi funcţiona bine internetul? Sau poate încă nu ieşise din camera fratele lui, care avea şi el ore? Pentru că, na, mai sunt şi familii care au 2 copii ce stau în aceeaşi camera.

 

Dacă dumneavoastră întârziaţi la oră, vă taie cineva acea oră din salariu? Vă ceartă cineva?

 

Nu este cel mai bun la matematică, dar este copilul meu şi pentru mine contează să fie un copil bun, blând, cinstit, un stâlp de bază al societăţii într-un domeniu care să îi şi placă.

 

Îmi pare rău că nu îl pot „îndopa” cu radicali şi ecuaţii cu „n” necunoscute. Nu îi plac, asta e, iar aici este şi vina dumneavoastră pentru că nu aţi reuşit să îl faceţi să îi placă materia pe care o predaţi.

 

Nu le mai daţi teme din materia pe care nu aţi predat-o încă! Şi dacă, din întâmplare (sau nu), o faceţi, nu îi mai aşteptaţi „la cotitură” şi îi întrebaţi fix acel lucru şi apoi îi criticaţi că nu au rezolvat singuri, pentru că nu aveau cum. Important este că a avut voinţă şi a fost sprijinit de cineva!

 

Nu vreau să îmi mai găsesc copilul plângând, aşa cum l-am găsit astăzi după ora dumneavoastră!

 

Asta e, nu toţi vor / vom fi matematicieni. Societatea are nevoie şi de strungari, constructori sau chiar măturători. Şi acestea sunt meserii din care se pot câştiga bani cinstiţi.

 

Sunt convinsă că şi alţi părinţi gândesc la fel ca mine, dar nu au curajul să v-o spună de teamă căa le veţi pune note mici copiilor. Ştiţi, asta e răzbunare…

 

Sistemul nostru de învăţământ este oricum greşit şi ştiţi şi dumneavoastră şi mulţi alţi profesori asta.

 

La ce îi vor folosi adultului de mâine radicalii şi ecuaţiile sau altele dacă va lucra, de exemplu, într-un supermarket? Sau va lua drumul străinătăţii? La nimic, vă spun eu!

 

Ştiţi cu câtă frică se gândesc elevii de clasa a V-a că le-aţi putea fi dumneavoastră profesoară? Şi cât răsuflă de uşuraţi când află că nu veţi fi dumneavoastră?

 

Încercaţi să rămâneţi în inimile acestor copii ca o prietenă, ca o soră mai mare, ca un om care le-a deschis un drum în viaţă. Dacă ei aleg să nu o ia pe acel drum, dacă nu le place sau se împotmolesc, nu e vina dumneavoastră. Îşi vor aminti însă, cu drag de profa de mate”

Profesoara vizată de scrisoarea Nicoletei Ioniţă nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

Vă recomandăm şi:

Povestea incredibilă a româncei care ajută sărmanii. Şi ea a fost atât de săracă încât fiul ei, olimpic, îşi făcea temele pe jos

Scrisoarea răvăşitoare a lui Matei către Moş Crăciun: „Te rog să nu ne mai uiţi, eu îmi doresc biscuiţi şi, pentru căţel, un os ca la televizor” 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite