Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Marş împotriva avortului, la Târgovişte

1
23 Mar 2014 10:02:53
Autor: Corina Slămnoiu
Marş împotriva avortului, la Târgovişte
Marş împotriva avortului, la Târgovişte

Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Universitatea Valahia a organizat, sâmbătă, cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, "Marşul pentru viaţă". La evenimentul, în cadrul căruia tinerii s-au arătat împotriva avortului, au participat studenţi, dar şi elevi ai Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur, medici, asistenţi, asistenţi sociali şi credincioşi.


Itinerariul a cuprins centrul Municipiului Târgovişte şi s-a finalizat în faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane din Târgovişte, locaş sfânt unde se păstrează, cu evlavie, moaştele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti. 

    
"Prin intermediul acestui demers s-a dorit reafirmarea învăţăturii de credinţă a Bisericii noastre Ortodoxe cu privire la faptul că naşterea de copii reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu, iar avortul este o crimă şi o nedreptate, ce umileşte demnitatea umană şi dreptul la viaţă. Reamintim că în cadrul ultimei sale sesiuni de lucru, din ziua de 13 februarie 2014, Sfântul Sinod a reafirmat poziţia fermă a Bisericii noastre cu privire la faptul că familia trebuie să fie întemeiată pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe drepturile şi îndatoririle părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor", a declarat pr. Marian Puiescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

COSMIN
23.03.2014, 10:13:44

Mai bine imparteau prezervative decat vorbe goale.