Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Marşul pentru viaţă s-a organizat online, în acest an, din cauza COVID

1
23 May 2020 07:06:49
Autor: Corina Slămnoiu

Zilei Naţionale a Familiei a fost sărbătorită printr-un marş de tinerii din Arhiepiscopia Târgoviştei. Numai că data de 17 mai i-a ţinut în case pe cei care au celebrat „arul sacru al vieţii”, participând on-line la „marşul pentru viaţă 2020”.

Anul acesta manifestarea s-a desfăşurat sub genericul „Pentru viaţă. Pentru părinţi. Pentru copii”, iar numeroşii tineri din Eparhia noastră s-au alăturat, ca în fiecare an, mişcării pro-viaţă care se desfăşoară la nivel naţional în peste 900 de localităţi, mărturisind nevoia ocrotirii vieţii umane, ca cel mai de preţ dar dumnezeiesc.
   
Restricţionat din cauza pandemiei provocată de COVID-19, evenimentul pro viaţă a fost marcat de o sesiune video inedită a „Marşului pentru viaţă 2020 online Bucureşti”, coordonată de Eliza-Maria Cloţea – Preşedintele Asociaţiei Studenţi pentru viaţă şi de Alexandra Nadane – Preşedintele Asociaţiei România pentru viaţă. 
 
Pe scena virtuală au fost prezentate mărturii şi discursuri de către Lavinia Stan – coach parental şi mamă a şase copii, Adelina Fronea – Preşedintele Asociaţiei LifeCall, Alex Ilie – Director Executiv la Alianţa România fără Orfani şi tatăl a patru copii adoptaţi, urmate de concertul Live for Life, susţinut de Raluca Blejuşcă, Ioana Picoş şi Ana Teodora.
 
   
Pe parcursul întregii zile, tinerii din toată Eparhia au distribuit pe reţelele de socializare articole, clipuri, fotografii, bannere şi logouri motivaţionale, ca expresie a solidarităţii faţă de familiile care au pierdut un copil în timpul sarcinii sau la naştere, faţă de femeile însărcinate care trec prin momente dificile şi faţă de copiii născuţi şi nenăscuţi ai României.
   
Menţionăm că în anii trecuţi, la Târgovişte, cu acest prilej, marşul se desfăşura prin centrul Municipiului, sub coordonarea Pc. Pr. dr. Ionuţ Ghibanu, Vicar eparhial, la el luând parte circa 3.000 de tineri de la parohiile din întreaga Eparhie şi oficialităţi locale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Radu Mircea
23.05.2020, 07:36:14

# ''Marsul online'' ??? Sa ma iertati popici dumneavoastra , dar asta seamana cu o partida de sex excelenta , dar fara femeia de nota 10 . (ingaduiti licenta moderatori ai milei ) Altfel iarasi popicii se baga in uterul femeilor care de drept apartine dintodeauna femelor respective . Asta pina cind acum 2.000 de ani o fata desteapta ce a calcat strimb a avut idea cu Duhul Sfint vinovat de burtica tot mai proeminemta . Si cum popicii se lauda ca sunt ''custozii Duhului Sfint'' , pe cale de consecinta au dreptul sa incasesze o taxa de botez din orice sarcina . Dorita sau nu . Bani sa iasa .

Modifică Setările