Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Mătuşa victimei militarului ucigaş: „Mereu era bătută. El a trecut testul psihologic pe bani“. Comandantul garnizoanei: „E un eveniment neplăcut“

7
24 Jan 2018 17:09:48
Autor: Corina Slămnoiu
Familia victimei acuză Poliţia că l-a ţinut în braţe pe criminal, dar şi MApN că nu ar fi tratat cu seriozitate testul psihologic al militarului
Familia victimei acuză Poliţia că l-a ţinut în braţe pe criminal, dar şi MApN că nu ar fi tratat cu seriozitate testul psihologic al militarului

Mătuşa Alexandrei Marin, tânăra de 25 de ani care a fost omorâtă marţi într-un salon cosmetic din Titu, de către iubitul ei, subofiţer, spune despre acesta că ar fi trişat la testarea psihologică.

„E un criminal. Toată viaţa ei a fost un calvar. Mereu se certau şi era bătută. I-a luat bani din casă şi se ducea la păcănele. Aveau probleme mari, nu era întreg la cap. De o lună plecase de la el şi el o urmărea prin tot oraşul. A anunţat şi Poliţia, dar nu a înţeles nimic. Nu era sănătos, că un om sănătos gândea: «Ne despărţim şi gata. Du-te tu la munte, eu la vale». Testul psihologic l-a trecut pe bani", spune femeia.
 
Subofiţerul este angajat al M.Ap.N. din anul 2009, perioadă în care a avut un comportament normal, nefiind implicat în alte evenimente. A trecut toate testările psihologice la care a fost supus conform normelor în vigoare. Ultima dintre aceste testări a fost efectuată în data de 19.10.2017, fiind declarat admis.
 
Comandantul Garnizoanei Târgovişte, colonelul Petre Jianu, spune că evenimentul de la Titu pune într-o lumină proastă armata română.
 
"E un eveniment neplăcut, care pune într-o lumină proastă armata română. Păcat. Un militar din cadrul unui depozit de materiale tehnice şi-a înjunghiat prietena, probabil dintr-o criză de gelozie. Noi regretăm acest lucru. Am înţeles că militarul era sub influenţa băuturilor alcoolice şi probabil să pe acest fond negativ s-a ajuns la moartea persoanei respective”, a spus col. Prete Jianu, comandantul Garnizoanei Târgoivşte.
 
Plutonierul Florin Oprea are 35 de ani ani, este divorţat şi are doi copii. Ministerul Apărării Naţionale a anunţat că a fost suspendat până la o decizie definitivă a instanţei. De asemenea, a precizat că subofiţerul a trecut cu bine ultima testare psihologică, făcută în octombrie anul trecut. Are la activ o misiune în Afganistan, iar acum păzea un depozit al armatei aflat în satul dâmboviţean Teiş.
 
Expertul criminolog Dan Antonescu a declarat, pentru Digi24, că situaţia este mai gravă decât în alte cazuri, deoarece principalul suspect este un militar, „care ar trebui să aibă un psihic mai ordonat, pentru că rigorile militare îi impun acest lucru, şi să accepte şi problemele vieţii ca privaţiunile militare şi să le rezolve pe cale normală”.
 
 
Dan Antonescu mai spune că, după comiterea crimei, militarul a încercat să-şi uşureze situaţia.
 
„În momentul în care s-a răcorit, a terminat ce a avut de făcut în secundele în care şi-a pierdut raţiunea, a realizat ce a făcut şi şi-a dat seama că nu are ce să facă, unde să fugă, şi a început să lucreze pentru propriul confort juridic: a anunţat poliţia, salvarea, s-a prezentat la poliţie. Ştie că aşa îşi creează nişte circumstanţe atenuante, pe care judecătorul e obligat să le ia în calcul când va stabili cuantumul pedepsei”, a mai spus Antonescu.
 


Militarul, originar din localitatea Lunguleţu, trăia de mai mult timp cu tânăra în concubinaj, cei doi având împreună un copil.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Quiet Guy
24.01.2018, 17:20:39

Comandantul garnizoanei: „E un eveniment neplăcut“ Asa este, mai ales pentru victima si pentru copii care si-au pierdut mama.

+5 (7 voturi)
Dab Lia
24.01.2018, 18:40:18

Ofiterul din imagine ne apara tara?

+3 (5 voturi)
gyll
24.01.2018, 17:27:00

Știe ea femeia ce știe!

+4 (6 voturi)
Tomescu Tom
24.01.2018, 17:34:13

Am impresia ca si comandantului garnizoanei i se impune un control psihologic sever , insotit de unul psihiatric ! Daca el considera ca este doar un simplu " eveniment neplacut " ... brrr...

+6 (8 voturi)
Carmen Obirsanu
24.01.2018, 19:29:17

Imi pare rau ca oamenii dau atita incredere testului psihologic. Daca nu ma insel dupa 1989 a inceput o invazie de psihologi. Psihologia este o stiinta care presupune o experienta de viata insa acum in toate institutiile te intalnesti cu psihologi de 25-30 de ani care iti dau verdicte si diagnostice de iti vine sa te urci pe pereti. Testul poligraf este o alta pacaleala stiintifica.Judecatorii dispun efectuarea testului poligraf si dau sentinte in baza acestui test fara sa ia in considerare ca testul poligraf este cel mai usor de fraudat.Asa cum martorul poate sa minta si psihologul poate sa o ia pe aratura prin doua mijloace -pune intrebari care sa conduca spre alte rezultate decit cele corecte -interpreteaza rezultatul testului in mod partinitor Si nimeni nu poate sa comenteze ilegalitatea facuta

+3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările