Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Mesajul managerului unui spital, în prima zi în care unitatea va trata exclusiv bolnavi COVID. „Începem lupta!”

1
13 Jul 2020 11:51:57
Autor: Corina Slămnoiu
Dr Laurenţiu Beluşică FOTO Arhiva Adevărul
Dr Laurenţiu Beluşică FOTO Arhiva Adevărul

Pentru că numărul cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant de mult în Dâmboviţa, autorităţile au decis să transforme alte spitale în unităţi suport pentru noul coronavirus. Astfel, Găeşti sau Moreni apar pe listă.

De luni, 13 iulie, Spitalul Orăşenesc din Găeşti va trata doar bolnavii de COVID-19. 

„De luni, 13 iulie devine spital suport covid, 100%, şi nu mai poate îngriji decât bolnavi confirmaţi covid pozitiv. Împreună cu o echipa de specialişti din Direcţia de Sănătate Publica Dâmboviţa am încercat sa găsim soluţii parţiale, dar construcţia monobloc, unipavilionara a acestui spital nu ne permite sub nici o forma sa menţinem activitate non covid în condiţii de siguranţă absoluta pentru pacienţi şi personal. Ştim ca proximitatea cu spitalul nostru, asa cum era, va oferea un grad de siguranţă şi confort, dar nu putem face mai mult. Judeţul Dâmboviţa are din păcate un loc fruntaş în cazuistica COVID”, le-a transmis găeştenilor dr. Laurenţiu Beluşică, managerului spitalului.

„Începem lupta deschisă”

„Până acum am luptat cu un duşman perfid, ascuns şi necunoscut, fiecare pacient fiind considerat posibil infectat. De luni dimineaţă începem lupta deschisă. Am perfectat protocoalele de lucru, achiziţionam substanţe dezinfectante şi echipament de protecţie. Am reuşit zilele acestea să angajăm un medic epidemiolog (specialitate extrem de importantă în activitatea antipandemie) care a acceptat să ni se alăture în lupta, lucru pentru care îi mulţumim”, a declarat medicul.

„Îngrijirea pacienţilor covid pozitiv este prioritară, dar şi protejarea personalului este o prioritate absolută. Nu ştim cât o să dureze această situaţie, nu ştim foarte bine cum o să evolueze. Este o boală cel puţin ciudată, acum, vara, când toate gripele scad ea creşte în incidenţa, fiind de fapt tot o boală gripală. Va asigurăm că vom face tot ce depinde de noi pentru a reveni cât mai curând la regimul normal de lucru. Să aveţi grijă de voi”, a mai spus managerul.

Spitalul din Găeşti ar putea trata cel mult 120 de pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

Managerul a precizat, la Digi24, că nu a fost consultat înainte de a se lua această decizie de către DSP. „Nu am fost consultat deloc, nici măcar dacă pot să îngrijesc bolnavi Covid. Avem secţie de terapie intensivă, dar nu avem medic anestezist, deci nu putem să îngrijim bolnavii grav Covid. Încă nu ştiu câţi bolnavi vor veni, eu sunt pregătit să primesc 120 de bolnavi. Ce stare vor avea şi ce medicamente vor avea, aici am o problemă că ei vor veni cu o medicaţie în pungă pentru 24 de ore, iar eu am la dispoziţie ziua de luni să le cumpăr medicamente pe care nu le am, ca să le am începând de marţi dimineaţă pentru ei”, a declarat managerul pentru sursa citată.

CITEŞTE ŞI:

Noi spitale COVID, într-un judeţ fruntaş la cazuri noi de îmbolnăvire. Medicii sunt îngrijoraţi de evoluţie

Focar COVID-19 la un centru pentru persoane cu handicap din Dâmboviţa: 106 cazuri

Judeţul cu cea mai mare creştere de cazuri de COVID caută unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor

Cauza exploziei de cazuri de coronavirus din Dâmboviţa, judeţul cu cea mai mare creşte din ultimele 24 de ore

Primarul care vrea să dea în judecată Ministerul Sănătăţii pentru că este obligat la cheltuieli mari cu COVID-ul. „Am renunţat la multe proiecte locale“

Medicul dat afară din cabinet de un primar, pe motiv că venea la muncă, deşi a intrat în contact cu asistenta sa pozitivă, a murit de coronavirus

Scrisoarea unui manager care încearcă să-i atragă pe medicii tineri la spitalul lui: „Nu mai sprijiniţi zidurile spitalelor din Bucureşti!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Peony Peony
13.07.2020, 17:41:24

Nici nu ati tratat altceva decit fake-ul asta de 4 luni de zile, ticalosilor! Sictir, sper sa crapati de aceleasi boli ca si pacientii cronici refuzati sistematic!

+1 (1 vot)