Microrobotul inventat de cercetătorii din Târgovişte ar putea ajunge produs de serie. Cine vrea să pună mâna pe el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microrobotul câştigător la ICRA 2015 şi ICRA 2016 ar putea fi vândut către universităţi de prestigiu, dar şi către firme din domeniul biomedical FOTO UVT
Microrobotul câştigător la ICRA 2015 şi ICRA 2016 ar putea fi vândut către universităţi de prestigiu, dar şi către firme din domeniul biomedical FOTO UVT

Unul dintre coordonatorii grupului care a muncit la realizarea microrobotului spune că firme din domeniul biomedical şi universităţi din străinătate s-au interesat de cumpărarea acestuia pentru dezvoltarea de diferite programe. Deocamdată nu s-a stabilit un preţ, însă profesorii şi-ar dori ca invenţia lor să fie pusă în aplicare în cadrul Universităţii Valahia şi apoi să fie vândută.

"Am fost căutaţi anul trecut şi acum încercăm să dezvoltăm produsul, pentru că am primit foarte multe întrebări despre comercializarea lui. Ni s-a cerut un preţ, dar nu eram pregătiţi pentru aşa ceva, motiv pentru care vrem să îl dezvoltăm. Câteva universităţi cum ar fi Princeton din SUA şi altele din Europa vor să cumpere acest produs pentru proiectele lor educaţionale. Oricum, aplicaţia noastră poate fi folosită în mai multe discipline. Încă nu am luat o decizie în acest sens", a declarat, pentru "Adevărul", prof. Florin Dragomir.

"Noi o vom şi brevetea anul acesta. Vom vedea ce o să fie. Anul trecut au fost ceva tatonări şi cu firme din domeniul medical, dar nu a fost ceva palpabil", a mai spus Florin Dragomir. 

image

Premieră pentru România - Microrobot câştigător doi ani la rând 

După ce anul trecut au câştigat, în premieră pentru România, cel mai tare concurs de microrobotică din lume, la Seattle, cercetătorii de la Universitatea Valahia din Târgovişte au rupt, din nou, gura târgului. O echipă din cadrul Universităţii "Valahia" din Târgovişte a câştigat două probe din cele trei din cadrul concursului de microrobotică - Mobile Microrobotics Challenge (MMC 2016).

Microrobotul poate fi manevrat, cu ajutorul unui joystick, pentru a putea transporta celule sau bacterii pe un canal precum vasul de sânge si poate duce anticorpi acolo unde este nevoie, pentru a anihila celulele canceroase. 

Echipa UVT România a fost formată din: 
• Conf. dr. ing. Ioan Alexandru IVAN

• Conf. dr. ing. Florin DRAGOMIR

• CS. dr. Ioana Daniela DULAMĂ 

• ACS. drd. ing. Ion Valentin GURGU

• ACS. drd. ing. Ioan Alin BUCURICĂ 

• Masterand ing. Nicolae Gabriel RĂDULESCU

Echipa Universităţii "Valahia" din Târgovişte, România 

Echipa mai are în palmares o reuşită notabilă la acest concurs, desfăşurat anul trecut la Seattle, Statele Unite ale Americii. Prin participarea la acest concurs în anul 2015, echipa noastră a obţinut, de asemenea, premiul I, fiind o premieră pentru o universitate din România (atât participarea cât şi premiul obţinut).

Participarea echipei de la Universitatea "Valahia" din Târgovişte a constat în realizarea unui dispozitiv microrobotic de 220 micrometri, ceea ce reprezintă mai puţin de un sfert de milimetru. 

image

PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

Studenţii şi profesorii din Târgovişte au inventat un microrobot cu care vor participa la concurs internaţional. Reuşita este o premieră pentru România

 

VIDEO Românii care au revoluţionat cercetarea medicală mondială cu un dispozitiv care i-a fermecat pe americani

 

Cercetătorii de la UVT, din nou pe podium. Au câştigat 2 din 3 probe, la concursul internaţional de microrobotică de la Stockholm FOTO VIDEO

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite