Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Mii ce credincioşi sunt aşteptaţi, astăzi, la Hramul Mănăstirii Nucet

0
17 Apr 2015 07:23:05
Autor: Corina Slămnoiu
Mii de credinioşi din toate colţurile ţării se vor aduna la "Fântâna de Leac" din Mănăstirea Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului
Mii de credinioşi din toate colţurile ţării se vor aduna la "Fântâna de Leac" din Mănăstirea Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului

Sărbătoare mare la Nucet, de ziua comunei, care pică în aceeaşi zi cu „Izvorul Tămăduirii”. Mii de credinioşi din toate colţurile ţării se vor aduna la "Fântâna de Leac" din Mănăstirea Nucet, la sărbătoarea închinată Maicii Domnului.

 
Slujba va începe la ora 8.00. După săvârşirea Sfintei Liturghii, va avea loc sfinţirea apei sau Aghiasma mică, la, deja, tradiţionalul loc, intitulat  “Fântâna de leac”, unde, nu doar cu această ocazie, ci şi în tot timpul anului, mulţi pelerini vin, pentru a lua apã sfinţitã. 
    
Biserica Mânãstirii Nucet este un vechi şi cunoscut monument istoric ce a fost ctitorit de către Gherghina Pârcălab, unchiul lui Radu cel Mare, şi de către soţia sa Neaga, fiind edificată pe locul unde Sfântul Nicodim de la Tismana, ori, probabil, ucenici ai sãi au întemeiat Mânãstirea Nucet, aproximativ, în jurul anului 14 00.
 

 
Jandarmii asigură paza şi ordinea
 
Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa vor asigura ordinea şi siguranţa publică în judeţul Dâmboviţa, urmând să fie prezenţi în zonele unde se vor desfăşura manifestări religioase prilejuite de Sărbătoarea „Izvorul Tămăduirii”.
 
Astfel, jandarmii dâmboviţeni vor asigura măsurile de ordine publică în zona Mănăstirii Nucet şi a bisericilor din municipiul Târgovişte (Micro 6) şi localitatea Pătroaia, care poartă hramul “Izvorul Tămăduirii”. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările