Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Minoră de 14 ani, agresată sexual de un instructor de dans, angajat al unei case de cultură. „Suntem şocaţi”

0
13 May 2022 09:44:38
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO Arhivă (cu caracter ilustrativ)
FOTO Arhivă (cu caracter ilustrativ)

Unui cunoscut instructor de dans din Găeşti, angajat al Casei de Cultură, i se aduc acuzaţii grave. A fost arestat preventiv pentru că ar fi agresat-o sexual pe o minoră de 14 ani.

„Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Găeşti, au realizat probatoriul privind săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, faptă prevăzută de art. 219 din Codul Penal, de către un bărbat, în vârsta de 65 de ani, din oraşul respectiv. 
 
Bărbatul este bănuit că, în luna aprilie, în calitate de instructor de dans, ar fi agresat sexual o minoră, în vârstă de 14 ani”, arată IPJ Dâmboviţa. 
 
Ene Ion a fost prezentat Judecătoriei Găeşti, faţă de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile. El a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Dâmboviţa. 
 
În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca, la finalizarea acestora să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă. 
 

Reacţia Casei de Cultură Găeşti: „Suntem profund şocaţi şi intrigaţi”

Imediat după deschiderea dosarului penal, Casa de Cultură din Găeşti a suspendat contractul de muncă al instructorului de dans. 
 

Ene Ion, instructorul de dans reţinut preventiv. FOTO: Facebook
 
„Am luat act de măsura arestului preventiv pentru unul dintre salariaţii Casei de Cultură „Dumitru Stanciu” Găeşti. Înţelegând că dosarul penal este într-o fază de urmărire penală, care nu implică sub nicio formă, în acest moment, nerespectarea prezumţiei de nevinovăţie, dorim să comunicăm următoarele:
 
- Contractul respectivului salariat al Casei de Cultură ”Dumitru Stanciu” a fost suspendat încă de la apariţia informaţiilor privind existenţa dosarului penal, tocmai pentru a permite organelor de cercetare penală să efectueze verificări, în conformitate cu prevederile legii.
 
- Suntem, la rândul nostru, profund şocaţi şi intrigaţi, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un salariat cu o experienţă de peste 40 de ani în domeniul cultural-educativ, cu rezultate de palmares la concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale şi cu o conduită morală şi familială fără cusur. Avem încredere că justiţia va aduce, cu profesionalism, adevărul la suprafaţă.
 
-  Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” organizează cercuri atât pentru adulţi, cât şi pentru copii şi adolescenţi şi este intolerabil ca în interiorul instituţiei artiştii amatori să nu se simtă în siguranţă. Tocmai de aceea, au fost dispuse o serie de măsuri, printre care interzicerea accesului copiilor în birourile instructorilor, accesul artiştilor amatori înscrişi la cercurile instituţiei doar în spaţiile de repetiţii, prezenţa a cel puţin două persoane la fiecare repetiţie, supravegherea video a tuturor spaţiilor instituţiei, imediat cum acest lucru va fi posibil din punct de vedere tehnic.
 
- Casa de Cultură ”Dumitru Stanciu” îşi continuă activitatea în aceiaşi parametri, oferind comunităţii locale evenimente de cea mai bună calitate”, se arată într-un comunicat al instituţiei.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
Tânăr arestat după ce ar fi agresat sexual o copilă de 13 ani, timp de doi ani
 
Trei adolescenţi, reţinuţi pentru pornografie infantilă şi viol. Victima lor este un băiat de doar 11 ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările