Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Municipiul Târgovişte a intrat în scenariul roşu. Elevii, trimişi în online până pe 7 noiembrie

0
26 Oct 2020 09:18:37
Autor: Corina Slămnoiu
Pacient bolnav Covid. FOTO: Shutterstock
Pacient bolnav Covid. FOTO: Shutterstock

Inevitabilul s-a produs. După o perioadă de două săptămâni, în care numărul cazurilor de infectare cu Sars-cov-2 a crescut constant, Târgovişte a intrat, de duminică, 25 octombrie, în scenariul roşu, cu o rată care depăşeşte incidenţa de 3 cazuri la 1.000 de locuitori.

 
Principalele măsuri luate într-o astfel de situaţie sunt închiderea şcolilor, interzicerea accesului în interiorul restaurantelor, a cafenelelor şi a clădirilor în care se desfăşoară jocuri de noroc.
 
Oraşul se află în scenariul roşu până pe 7 noiembrie, cel puţin. 
 
Pe lângă Târgovişte a mai intrat în acelaşi scenariu roşu şi comuna Aninoasa, situată în imediata apropiere a reşedinţei de judeţ. 
 
În Târgovişte rata de ridică la 3.35% iar în Aninoasa la 3,3%.
 
Pe de altă parte, 43 dintre cele 88 de localităţi ale judeţului Dâmboviţa înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus de peste 1,5 la o mie de locuitori, şase dintre acestea au depăşit pragul de 3 la mie, printre ele fiind şi municipiul reşedinţă de judeţ, Târgovişte. Cele mai recente statistici arată 110 noi infectări în 24 de ore la nivelul judeţului.
 
Conform datelor furnizate duminică de Prefectura Dâmboviţa, şase dintre localităţile judeţului au depăşit rata de infectare de 3 la o mie de locuitori. Cel mai ridicat indice în această privinţă se înregistrează în comuna Cândeşti, unde 5,2 din o mie de localnici au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Pe locul al doilea se situează municipiul Târgovişte, cu o rată de infectare de 3,61 la mie. 
 
Lista localităţilor intrate în scenariul roşu în ceea ce priveşte restricţiile impuse prin Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de alertă este completată de comunele Dobra (3,4%), Nucet (3,27%) şi Comişani (3,08%).
 

Măsurile luate în cazul Municipiului Târgovişte

 
Până pe 7 noiembrie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a dispus mai multe măsuri:
 
-este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise;
-sunt interzise organizarea şi desfăşurarea de activităţi în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte;
-este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor; este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
-este permisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi cu menţiunea că se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
-sunt interzise organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum şi organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.
-unităţile de învăţământ din Târgovişte şi Aninoasa vor intra în scenariul 3 de funcţionare, adică elevii vor face cursuri online.
 

Situaţia din judeţul Dâmboviţa 

Un număr de 43 dintre cele 88 de localităţi ale judeţului Dâmboviţa înregistrează o rată de infectare cu noul coronavirus de peste 1,5 la o mie de locuitori, şase dintre acestea au depăşit pragul de 3 la mie, printre ele fiind şi municipiul reşedinţă de judeţ, Târgovişte. Cele mai recente statistici arată 110 noi infectări în 24 de ore la nivelul judeţului.
 
Conform datelor furnizate duminică de Prefectura Dâmboviţa, şase dintre localităţile judeţului au depăşit rata de infectare de 3 la o mie de locuitori. Cel mai ridicat indice în această privinţă se înregistrează în comuna Cândeşti, unde 5,2 din o mie de localnici au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Pe locul al doilea se situează municipiul Târgovişte, cu o rată de infectare de 3,61 la mie. Lista localităţilor intrate în scenariul roşu în ceea ce priveşte restricţiile impuse prin Hotărârea de Guvern referitoare la prelungirea stării de alertă este completată de oraşul Aninoasa (3,46%) şi comunele Dobra (3,4%), Nucet (3,27%) şi Comişani (3,08%).
 
Alte 37 de localităţi înregistrează rate de infectare mai mari de 1,5%, însă sub 3%.
 
Judeţul Dâmboviţa a înregistrat, de la debutul pandemiei, 5.867 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre acestea 110 diagnostice fiind stabilite în 24 de ore, de sâmbătă până duminică. Numărul deceselor asociate infectării cu SARS-CoV-2 la nivelul acestui judeţ este de 197.
 
Citeşte şi:
 
Aproape jumătate dintre localităţile judeţului au depăşit rata de infectare cu SARS-COV-2 de 1,5 la o mie de locuitori
 
Cei patru jucători testaţi cu virusul COVID-19 de la Chindia Târgovişte au fost reconfirmaţi pozitiv
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările