Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

O nouă generaţie de profesionişti pregătiţi de HeidelbergCement România este gata să intre pe piaţa muncii

0
15 Sep 2020 15:40:01
Autor: Corina Slămnoiu

HeidelbergCement România continuă tradiţia Şcolii de Ucenicie începută în 2014. În cadrul celei de-a treia ediţii, finalizată în luna august, 16 ucenici au beneficiat de un program complex de pregătire profesională pentru a obţine calificarea în meseria de Operator flux.

 
Timp de 24 de luni, ucenicii au fost angajaţi în baza unui contract de ucenicie în fabricile  HeidelbergCement din Fieni, Taşca şi Chişcădaga. 
 
Ucenicii au parcurs un plan de formare profesională bine structurat, iar pregătirea lor a fost una completă, în care însuşirea cunoştinţelor teoretice a alternat cu partea practică, facilitând astfel dobândirea competenţelor necesare în practicarea meseriei. 
 
HeidelbergCement România este autorizat ca furnizor de formare profesională pentru această calificare, iar întreg procesul de învăţare s-a desfăşurat sub atenta supraveghere a coordonatorilor de ucenicie, specialişti din cadrul companiei, care le-au arătat ucenicilor nu doar cum să se pregătească temeinic în domeniu, dar şi ce înseamnă să îţi faci treaba cu responsabilitate şi pasiune. 
 
Cei 16 ucenici, acum angajaţi ai HeidelbergCement România
 
Cea de-a treia ediţie a Şcolii de Ucenicie le-a oferit celor 16 ucenici şansa să acumuleze cunoştinţele necesare pentru a putea activa în domeniul producţiei de ciment. 
 
 
Toţi au promovat cu rezultate foarte bune examenul final de calificare în meseria pentru care s-au pregătit în ultimii doi ani. Toţi absolvenţii programului au primit oferte de angajare din partea HeidelbergCement România, dintre care 15 pentru calificarea Operator flux pentru fabrica de ciment, iar unul pentru Laborant flux ciment. În acest moment toţi cei 16 tineri sunt angajaţi în cadrul companiei.
 
„Suntem într-o perioadă în care cu toţii avem ceva de învăţat, însă cei 16 absolvenţi ai Şcolii de ucenicie pe lângă abilităţile profesionale pe care le-au câştigat în ultimii doi ani şi-au însuşit valorile HeidelbergCement şi au arătat implicare şi pasiune. 
 
În contextul unui deficit major de forţă de muncă, pregătirea profesională a devenit o adevărată responsabilitate pe care noi, la HeidelbergCement, ne-am asumat-o pentru viitor,” a declarat Florian Aldea, Director General HeidelbergCement România.
 
Din 2014 HeidelbergCement România pregăteşte profesionişti
 
Şcoala de Ucenicie HeidelbergCement  a fost lansată în anul 2014. Acest program de formare profesională prin ucenicie a fost pus în practică din nevoia de a găsi tineri dornici să înveţe o meserie şi să beneficieze de expertiza profesională a persoanelor care se pregătesc să iasă din industrie. HeidelbergCement România şi-a luat angajamentul de a dezvolta o comunitate puternică de specialişti, implicându-se activ în educaţia şi susţinerea de programe dedicate încurajării performanţei acestora.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările