Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Pacient adus la Spitalul din Târgovişte cu o rană infectată plină de viermi. Medic curant: „I-au mai apărut şi altădată“

3
25 Jul 2016 15:08:52
Autor: Corina Slămnoiu
Bărbatul mai are doar o soră care nu îşi dă acordul pentru a-i fi amputate picioarele, de altfel singura soluţie care l-ar scăpa de chinul acesta FOTO Ionuţ Dima
Bărbatul mai are doar o soră care nu îşi dă acordul pentru a-i fi amputate picioarele, de altfel singura soluţie care l-ar scăpa de chinul acesta FOTO Ionuţ Dima

Un nou caz scandalos înregistrat în spitalele româneşti zguduie lumea medicală. Un bătrân în vârstă de 67 de ani, internat la un centru medico-social din judeţul Dâmboviţa, a ajuns la Spitalul Judeţean din Târgovişte cu o rană infectată în care colcăiau viermi.

Bărbatul de 67 de ani a fost trimis la Spitalul Judeţean din Târgovişte de către conducerea Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani, după ce i s-a infectat o rană la piciorul stâng.
 
Când l-au investigat, medicii de la Târgovişte s-au îngrozit: avea rană deschisă şi plină cu viermi.
 
"S-a prezentat un pacient în vârstă de 67 de ani, diabetic, asistat social, pentru consultul de specialitate. Pe lângă tratamentul pentru bolile cronice pe care le are s-a constatat şi o insuficienţă venoasă cronică a membrelor inferioare la care medicul dermatolog a descoperit o exomatizare suprainfectată bacterian, inclusiv cu viermi sub crustă. Dacă ar fi fost bine îngrijit, nu s-ar fi ajuns aici, categoric. Pacientul a fost examinat de diabetolog, de chirurg, i s-au toaletat şi pansat rănile şi a primit recomandări de tratament şi de îngrijire în centrul respectiv", a declarat dr. Elena Firoiu (foto), purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Cazul medical înspăimântător a fost înregistrat la Spitalul din Târgovişte în urmă cu aproximativ 30 de zile. Cu toate acestea, autorităţile medicale n-au făcut publică istoria, care a ajuns să fie mediatizată în urma dezvăluirilor făcute sub anonimat de către un angajat al unităţii medicale.

Dispută între cadrele medicale 

De cealaltă parte, medicul Centrului de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani, fost centru de Psihiatrie, spune că pacientul are probleme psihice, suferă de diabet şi nu este cooperant. Mai susţine că este internat acolo de 6 ani şi că este pansat în fiecare zi şi dezinfectat. Doctorii de la Bucşani dau vina şi pe medicii de la Spitalul Judeţean, care, în opinia lor, ar fi trebuit să facă mai mult pentru pacient decât o simplă spălare şi pansare.
 


Singura soluţie, amputarea

Bărbatul mai are doar o soră, care nu îşi dă acordul pentru a-i fi amputate picioarele, de altfel singura soluţie care l-ar scăpa de chin. "Eu cred că este îngrijit bine aici la centru. E curăţat, pansat în fiecare zi. Nu sunt de acord cu amputarea pentru că nu se va vindeca niciodată şi nu pot să iau decizia asta", ne-a spus Elena Despa, sora bărbatului.
 
În urma publicării acestei ştiri Direcţia de Control din cadrul DSP Dâmboviţa s-a autosesizat, iar marţi, 26 iulie, o echipă a insituţiei va desfăşura o anchetă la Centrul de Asistenţă Medico-Socială din Bucşani. Medicii de la DSP vor să afle dacă pacienţii sunt îngrijiţi corespunzător în centru şi dacă se poate vorbi de o culpă medicală în cazul bărbatului care a ajuns la Spitalul Judeţean cu o rană plină cu viermi. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

eu doar constat
25.07.2016, 19:44:57

In trecut, ranile erau tratate cu viermi, care curatau doar tesuturile distruse, in urma lor ramanand tesuturile sanatoase, care se vindecau de la sine. Cel putin asta se mentioneaza in istoria medicinii. Erau sanitari pe front care, chiar puneau larve de muste pe ranile ranitilor, pentru ca nu aveau niciun fel de medicamente si nu erau putine cazurile in care oamenii se faceau bine, cu sechele fizice mari, dar in viata si sanatosi in rest. Faptul ca azi, intr-un spital, pacientii sunt infestati cu larve este rusinos, caci asta denota neglijenta si lipsa de preocupare a personalului medical fata de higiena pacientilor, in primul rand. Nu-mi pot inchipui cum poate un pacient, pe care il vede zilnic o asistenta, care ii administreaza medicatia si un medic, care il viziteaza, tot asa, zilnic, sa faca viermi in rani. Inseamna ca trec toti pe langa el si in rest, daca pacientul se spala, bine, daca nu poate, sau nu este obisnuit sa o faca, il lasam in mizeria lui. Noroc ca viermii ii vindeca intr-un final pe unii, pentru care spitalul isi aroga meritele. Dar ce ne facem cu infectiile nosocomiale, pe care pacienti intrati sanatosi in spitale le contracteaza si in urma carora majoritatea pacientilor sunt scosi din spitale intre patru scanduri.

+1 (1 vot)
Lupul Sur
25.07.2016, 20:32:19

Sefule, inainte de a constata citeste bine articolul: daca l-ai fi citit atent vedeai ca este vorba de virmi sub crusta. Apoi este vorba de diabet, este foarte parsiv in conditii in care nu se vindeca rana, face crusta la suprafata dar nu se vindeca, de asta si refuza sora asistatului amputarea. Nu dau verdicte, dar doar constat.

+2 (2 voturi)
d. prepeleaque
25.07.2016, 21:41:19

foanga, spune-le alor tai din dambovita ca s-a inventat spirtul medicinal pt. curatarea ranilor. Nu pentru baut.

+1 (1 vot)
Modifică Setările