Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Parastas special la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, pentru comemorarea voievodului Mihai Viteazul

0
25 May 2022 10:15:05
Autor: Corina Slămnoiu

La Mânăstirea Dealu, în cea mai cunoscută necropolă voievodală munteană, acolo unde se află într-un sarcofag, capul Voievodului Mihai Viteazul, cel dintâi mare întregitor de ţară, vor avea loc, vineri, 27 mai, ceremoniile dedicate celebrării înfăptuirii primei uniri politice a celor trei ţări româneşti, în anul 1600.

La 422 de ani de la înfăptuirea acesteia, când Mihai Viteazul s-a intitulat „Domn al Ţării Româneşti şi Ardealului şi a toată Ţara Moldovei", dar şi la 421 de ani de la moartea sa martirică, aceste ceremonii au ca scop amintirea faptelor de glorie ale marelui voievod, pildă de patriotism şi de credinţă, reper fundamental pentru naţiune.
 
Arhiepiscopia Târgovişte a anunţat programul: ceremoniile vor debuta la ora 12.00 cu slujba parastasului, la care vor participa preoţi şi credincioşi, studenţi de la Facultatea de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii „Valahia" din Târgovişte, elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur" din Târgovişte, de la şcolile şi liceele din Târgovişte, dar şi ai Şcolii „Mihai Viteazul" din Târgovişte, însoţiţi de profesorii lor. 
 
Corala Catedralei Mitropolitane va interpreta cântece patriotice, iar garda de onoare a Garnizoanei Târgovişte va prezenta onorul, în acordurile fanfarei militare. Evenimentul se va încheia cu discursul solemn al Mitropolitului Nifon, pe treptele sfântului locaş. 

„Mânăstirea Dealu, ctitoria Voievodului Radu cel Mare, a fost restaurată şi înfrumuseţată, între anii 2000 - 2018, la iniţiativa şi sub îndrumarea Înaltpreasfinţiei Sale”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările