Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii de amploare la Primăria Cojasca şi la domiciliul edilului. Anchetatorii ridică mai multe documente VIDEO

0
15 Jun 2021 08:34:43
Autor: Corina Slămnoiu

Primarul comunei dâmboviţene, Victor Gheorghe, este anchetat într-un dosar penal deschis în legătură cu acordarea mai multor vize de flotant. Percheziţii au loc, marţi, la sediul primăriei, dar şi la domiciliul edilului.


Primarul este suspectat că ar fi încercat să mute fictiv mai mulţi cetăţeni pe teritoriul localităţii pentru a vota la alegerile locale din 27 iunie, pentru Consiliul Local.

La 27 iunie, în comuna Cojasca, are loc un scrutin pentru alegerea Consiliului Local. 

Procurorii îl suspectează pe primar că, în complicitate cu alţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Cojasca, precum şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă, ar fi făcut actele pentru ca 67 de persoane să apară că şi-au stabilit reşedinţa în comună, astfel încât să poată vota la alegerile locale.  

Procurorii au deschis un dosar penal privind infracţiunile de abuz in serviciu în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată.

Prefectura Dâmboviţa va organiza noi alegeri în comuna dâmboviţeană Cojasca, pentru că, de mai bine de 4 luni, Consiliul Local nu s-a întrunit în nicio şedinţă.

Din acest motiv, Prefectura Dâmboviţa a cerut în instanţă dizolvarea Consiliului Local Cojasca.
 
„În temeiul dispoziţiilor art. 143 alin. (2) din Codul Administrativ, Prefectul judeţului Dâmboviţa a solicitat Tribunalului Dâmboviţa să constate dizolvarea de drept, în condiţiile art. 143 alin. (1) lit. a) a Consiliului Local Cojasca întrucât, de la data constatării ca legal constituit, respectiv 27.10.2020 (Ordinul Prefectului nr. 602/28.10.2020) şi până  la data de mai sus, Consiliul Local Cojasca, deşi a fost legal convocat, nu s-a întrunit în nicio şedinţă ordinară sau extraordinară pe durata a patru luni calendaristice consecutive, respectiv noiembrie 2020- februarie 2021”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.
 
La Tribunalul Dâmboviţa a fost deschis dosarul nr. 922/120/2021, iar instanţa va decide situaţia CL Cojasca după analiza situaţiei şi a înscrisurilor. „În situaţia în care va constata dizolvarea de drept, în termen de 90 de zile, la o dată stabilită de Guvernul României, vor fi organizate alegeri pentru noul consiliu local”, mai arată Prefectura Dâmboviţa.
 
Victor Gheorghe FOTO: dambovitanews.ro
 
Primarul comunei Cojasca, Victor Gheorghe (PSD), a declarat, pentru „Adevărul”, că motivul pentru care nu s-a întrunit Consiliul Local a fost lipsa de cvorum. 

Mai exact, se pare că cei şapte membri PNL din CL Cojasca nu au binevoit să se prezinte la convocări, să stea la aceeaşi masă cu cei opt consilieri PSD. 

Surse din PNL au declarat că organizaţia locală din Cojasca nu a acceptat că a pierdut majoritatea la limită şi vrea să fie organizate din nou alegerile, sperând la un rezultat mai bun. 

Vă mai recomandăm şi:
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările