Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Portocale dintr-un lot cu reziduuri de pesticide peste limită, descoperite în supermarketurile din două judeţe

1
7 Jan 2022 09:16:42
Autor: Corina Slămnoiu

Un lanţ de supermarketuri din România a iniţiat retragerea de la comercializarea a peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă, distribuite de un furnizor care a menţionat eronat pe etichetă originea produselor ca fiind din Grecia deşi portocalele proveneau din Egipt.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea, a declarat, joi, pentru Agerpres, că în această situaţie de schimbare a originii produselor există o suspiciune de fraudă, iar dacă se va constata acest lucru, după finalizarea anchetei, vor fi informate şi organele abilitate.
 
„Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit şi diferenţa către alte două judeţe, Dâmboviţa şi Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour. Cei de la depozitul care a făcut distribuţia către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deşi ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia şi cu etichete de Grecia. Ele sunt origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană! Eu suspicionez că este cu intenţie flagrantă de a schimba originea. Susţin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare, dar dacă constatăm că este o fraudă vom informa şi organele abilitate", a declarat, joi, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Mihai Ponea.
 
Acesta precizează că portocalele au fost comercializate în perioada 23 decembrie - 5 ianuarie, iar în prezent se fac retrageri, consumatorii fiind rugaţi să le readucă pentru a primi contravaloarea lor.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cum ne dăm seama dacă au fost tratate chimic
 
Pericolul ascuns în portocale. Cui sunt interzise fructele bogate în vitamina C

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

zero
7.01.2022, 09:39:04

Carefura si ucide!

Modifică Setările