Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Portughezii caută sute de muncitori pentru culezul zmeurei

0
5 Jan 2017 07:14:12
Autor: Corina Slămnoiu
Angajatorul asigură cazare contra cost de 1 euro/zi, va oferi plata în avans a drumului până în Portugalia, aceasta din urmă fiind dedusă din primele salarii
Angajatorul asigură cazare contra cost de 1 euro/zi, va oferi plata în avans a drumului până în Portugalia, aceasta din urmă fiind dedusă din primele salarii

Angajatorii agricoli din Portugalia pun la dispoziţia lucrătorilor români 300 de locuri de muncă pentru posturile de culegători de zmeură şi şefi de echipă, potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Selecţia celor interesaţi pentru posturile vacante, oferite prin intermediul Reţelei Eures, va avea loc în perioada 25 - 26 ianuarie 2017, în municipiul Târgovişte, judeţul Dâmboviţa. 
 
Conform sursei citate, durata contractelor este de aproximativ trei luni (pentru culegătorii de zmeură) şi între 3 şi 6 luni (pentru şefii de echipă), cu posibilitate de integrare permanentă în cadrul companiei. 
 
Timpul de lucru este de 40 de ore/săptămână, dar, în timpul campaniei de recoltare, în funcţie de producţie, se pot efectua şi ore suplimentare. Data estimată de angajare este sfârşitul lunii februarie, cel târziu începutul lunii martie 2017. 
 
Condiţiile pe care trebuie să le întrunească toţi candidaţii sunt: lipsa cazierului, aptitudine pentru muncă la câmp, avantaj pentru persoanele cu experienţă în agricultură/experienţă recoltarea zmeurei sau la munca în sere. 
 
Înregistrarea se realizează pe baza următoarelor documente:
– cerere tip (se completează la sediul Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă);
– copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
– copie act studii;
– C.V model Europass în limba română;
– cazier judiciar în original din care să reiasă că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea „Clinic sănătos/Apt pentru muncă”.
 
Angajatorul asigură cazare contra cost de 1 euro/zi, va oferi plata în avans a drumului până în Portugalia, aceasta din urmă fiind dedusă din primele salarii. De asemenea, angajatorul asigură călătoria înapoi acasă, în cazul în care angajatul rămâne până la sfârşitul campaniei. 
 
În ceea ce priveşte remuneraţia lucrătorilor, salariul de bază pentru culegători zmeură (săptămâna de lucru 40 ore, 5 zile lucrătoare) va fi de 618,33 euro/brut/lună, salariul pentru culegători zmeură cu ore suplimentare (48 de ore săptămână de lucru, 6 zile lucrătoare), de 718,33 euro/brut/lună, iar salariul pentru şefii de echipă de minimum 691.71 euro/brut/lună - maxim 1.227 euro/brut/lună. 
 
Persoanele cu domiciliul în judeţul Ilfov, care corespund cerinţelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ilfov, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările