Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Primăvara Clasică Europeană, tradiţie de Ziua Europei, la Târgovişte. Artiştii care vor urca pe scenă

2
7 May 2022 16:26:59
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii şi unităţii în Europa, va fi marcată şi anul acesta, la Târgovişte, în data de 9 Mai.

9 mai este o zi importantă pentru Uniunea Europeană, constituită în 1954 şi, în egală măsură, şi pentru România, care din 2007 este membră cu drepturi depline.
 
Luni, începând cu ora 12:00, Piaţa Tricolorului va fi animată, prin organizarea unui flash mob. 
 
Seara, începând cu ora 18:00, la Cinematograful Independenţa, va avea loc concertul extraordinar „Primăvara Clasică Europeană”, devenit tradiţie. 
 
Protagoniştii concertului „Primăvara Clasică Europeană” sunt Orchestra Simfonică „Muntenia” condusă de dirijorul Daniel Jinga şi invitaţii săi speciali: Marlene Ionescu - Zavera, soprana Georgiana Costea, tenorii Florin Georgescu şi Vlad Miriţă precum şi baritonii Iordache Basalic şi Yuriy Tsiple.
 
Aflat la ediţia a VII-a, acesta este organizat de Primăria Municipiului Târgovişte, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, alături de Teatrul Municipal „Tony Bulandra”. 
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
„Primăvara clasică europeană”, luni, la Casa de Cultură a Sindicatelor, la Târgovişte
 
"Primăvara clasică europeană", un eveniment ce nu trebuie ratat, sâmbătă, la Curtea Domnească
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
7.05.2022, 16:53:05

Noi românii .. sărbătorim altceva ... Mult mai important ... ... . Pe 9 Mai 1877.. Mihail Kogălniceanu proclamă independența României în fața Adunării Deputaților. Moțiunea votată și aprobată de Adunare va fi reluată cu mici modificări în ședința de seară a Senatului și aprobată în unanimitate. România își proclamase oficial INDEPENDENȚA . . De ce treceți sub tăcere așa ceva ...?????????????????????????????????????????????????

Tomescu Tom
7.05.2022, 16:53:43

Independence Day - România .... 9 Mai 1877 ...

Modifică Setările