Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Primăvara începe cu „Bucegi Winter Race”, în zona înaltă a judeţului Dâmboviţa

0
28 Feb 2014 08:31:07
Autor: Corina Slămnoiu

De mărţişor începe cea de-a IV-a ediţie a "Bucegi Winter Race", o competiţie de schi de tură care se desfaşoară în Munţii Bucegi, pe traseul de creastă, cu start din zona Padina. Prima competiţie a fost organizată in februarie 2010 si de atunci, în fiecare an, schiori din toată ţara paticipă la acest concurs considerat a fi cel mai dificil din România.

 
EdiŢia a IV-a  2014 se va desfăşura în ziua de sâmbată, 1 Martie, cu start/sosire în aceeaşi zonă Padina, având o lungime de aproximativ 25 km şi 1800m diferenţă de nivel în urcare.
 
TRASEU
 
START-CAB. PADINA, Şaua Strunga-P1, Stâna din Colţii Ţapului-P2, Stâna din Şugări-P3, Piciorul Babelor-Cabana Babele- P4, Plaiul lui Păcală, SOSIRE-CAB.PADINA

 
Startul se va da în bloc sâmbată, 1 martie 2014 ora 9.00, din faţa Cabanei Padina pe traseul ce urmează crucea roşie până în Şaua Strunga unde se află primul post de control. De aici se urcă şi se continuă pe creasta Strungile, marcaj bandă roşie, până la coborârea spre stâna din Colţii Ţapului (CP2), situată la ieşirea din Canionul Horoabe. Traseul îşi menţine cursul în coborâre pe curba de nivel, până în Valea Doamnelor, iar de aici se trece peste  Valea Obârşiei si se urcă uşor până la Stâna din Şugări (CP3). Din acest punct continuăm cu o urcare uşoară spre Culmea Piciorul Babelor de unde urcuşul începe să devină mai susţinut până trecem de zona mai abruptă numită “Cimitirul Elefanţilor” (ATENŢIE! zonă mai abruptă unde se recomandă scoaterea schiurilor). De pe pragul de deasupra săritorii, panta devine mai domoală  până la Cabana Babele (CP4). După plecarea din acest ultim post de control se urcă o porţiune scurtă spre fosta staţie eoliană de pe plaiul Cocora, de unde începem o lungă şi frumoasă coborârea spre Cabana Diana, iar de aici continuăm, prin Lunca Padinii, spre Cabana Padina.

    
"Această competiţie este organizată de către Asociaţia Salvamont Dâmboviţa în parteneriat cu Asociaţia de Turism Chindia şi are că scop promovarea turistică a zonei înalte a Judeţului Dâmboviţa din Munţii Bucegi prin desfăşurarea de astfel de activităţi sportive. Pentru prima dată, concursul Bucegi Winter Race a intrat şi în calendarul competiţional al Federaţie Române de Alpinism şi Escalada, care va trimite în zonă şi un arbitru ce veghează la bună desfăşurare a competiţiei.    Mulţumim în mod expres partenerilor noştri: Primăria Muncicipiului Târgovişte, Crucii Roşii Dâmboviţa, CJD prin Serviciul Public Salvamont precum şi tuturor sponsorilor care ne-au sprijinit la bună desfăşurare a acestui eveniment considerat cel mai semnificativ la nivel naţional", a declarat Geo Badea, organizatorul Bucegi Winter Race.
 
SECŢIUNI
 
Concursul se desfaşoară pe echipe. Anul acesta vor fi trei secţiuni: masculin, feminin şi mixt
 
ECHIPAMENT INDIVIDUAL OBLIGATORIU: bocanci de tură, schiuri de tură cu legături mobile, piei de focă, beţe, ochelari de soare cu filtru UV, rucsac de tură în care să încapă echipamentul cerut şi cu sistem de ataşare a schiurilor, lanternă frontală, caciulă sau bentiţă, cască omologată, manuşi, pantaloni lungi interiori şi suprapantaloni, bluză de interior si exterior cu mânecă lungă, folie de supravieţuire de minim 1.80 m patraţi, un pansament compresiv.


 
Se recomandă sa aveţi in dotare: pufoaică, lopată, şnur si sondă de avalanşă
 
REGULAMENT:
 
- Participarea în competiţie se face pe propria răspundere!
 
- Fiecare echipă trebuie să fie pregătită pentru autosalvare în caz de accident.
 
- Cei care acordă primul ajutor sunt coechipierul sau celelalte echipe
 
- Serviciul Public Judeţean Salvamont Dâmboviţa, acordă asistenţă pe toată perioada desfăşurării traseului şi va intervenii cât mai rapid posibil
 
- Organizatorii pot întrerupe competiţia în cazul în care condiţiile meteo se schimbă imprevizibil, clasamentul stabilindu-se după timpii înregistraţi la ultimul post de control. http://www.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=6028953  (varianta de rezerva in caz de vreme instabila)
 
- Este interzisă schimbarea echipamentului în timpul cursei, cu excepţia beţelor şi a schiurilor rupte
 
- Nu vă abateţi de la traseul stabilit de organizatori, abordând zone periculoase sau expuse la avalanşă!
 
- Ocupanţii primelor trei poziţii în clasamente trebuie să participe la ceremonia de premiere!
 
- Este obligatorie atingerea tuturor punctelor de control!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii