Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Rezultate finale Balacaureat 2019 Dâmboviţa. Radiografia examenului, sesiunea iunie-iulie

0
16 Jul 2019 08:23:40
Autor: Corina Slămnoiu

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a anunţat rezultatele obţinute la examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. Astfel, la nivelul judeţului, procentul de promovare după etapa de contestaţii este 60,92.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, începută luni, 3 iunie, cu proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A), care a fost urmată de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), a continuat cu probele scrise (între 1 şi 4 iulie) şi s-a încheiat pe 13 iulie, cu afişarea rezultatelor finale, în condiţii de legalitate şi de normalitate, fără a se înregistra vreo situaţie de eliminare a candidaţilor.
 
La nivelul judeţului, procentul de promovare după etapa de contestaţii este 60,92, iar rata naţională finală de promovare înregistrată de absolvenţii care au finalizat studiile liceale în promoţia 2018-2019 şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019 este de 75,5% (aşa cum reiese dintr-un comunicat de presă remis de M.E.N.). 
 
Potrivit ISJ Dâmboviţa, din totalul elevilor înscrişi, s-a înregistrat o medie de 10, 418 au promovat cu medii între 9 şi 9,99, 514 cu medii între 8 şi 8,99, 425 între 7 şi 7,99, 475 între 6 şi 6,69, iar 220 au fost respinşi pentru neîndeplinirea mediei minime. 
 
La nivelul unităţilor, se remarcă pe primele locuri cele trei colegii naţionale din Târgovişte, iar pe ultimul, cu promovare 0%, liceul din Voineşti.
    
„Pentru absolvenţii care doresc să participe în următoarea sesiune a examenului, în perioada 15-19 iulie 2019 are loc înscrierea, iar pe 26 iulie se pot înscrie candidaţii care au promovat examenele de corigenţă. Această sesiune începe prin susţinerea probelor scrise (21 august- proba Ea), proba scrisă de Limba şi literatura română, 23 august- proba Ec), proba obligatorie a profilului, 26 august- proba Ed), proba scrisă, la alegere, a profilului şi specializării) şi se continuă, între 27 august şi 3 septembrie, cu evaluarea competenţelor, apoi cu afişarea rezultatelor înainte de contestaţii (3 septembrie) şi a celor finale, pe 7   septembrie 2019. Le urăm tuturor absolvenţilor care mai au de susţinut examene în această vară mult succes şi o vacanţă plăcută”, se arată într-un comunicat al ISJ Dâmboviţa. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii