Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

REZULTATE SIMULARE BAC 2014. Şapte licee din Dâmboviţa au "ZERO" pe linie. Lista notelor obţinute.

0
15 Mar 2014 10:33:03
Autor: Corina Slămnoiu
Liceul Auto şi Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti au ieşit şi acum doi ani la rampă cu rezultate dezastruoase, după ce niciun elev nu a reuşit să ia notă de trecere la BAC
Liceul Auto şi Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti au ieşit şi acum doi ani la rampă cu rezultate dezastruoase, după ce niciun elev nu a reuşit să ia notă de trecere la BAC

Simulările pentru examenul de Bacalaureat, organizate în judeţul Dâmboviţa, au fost un duş rece pentru şefii Inspectoratului Şcolar. Două licee unde s-au organizat simulări pentru clasele a XI-a, dar şi alte cinci licee unde s-au examinat elevii care în vară vor da BAC-ul, au reuşit performanţa ruşinoasă de a avea 0%. Practic mii de elevi nu au fost în stare să ia notă de trecere.

 
"Din păcate, rezultatele nu sunt cele scontate. Eu personal mă aşteptam la nişte rezultate mai bune. În momentul în care am văzut că sunt şi foarte mulţi absenţi, atât la a XI-a cât şi la a XII-a, am avut o vagă bănuială că nu a fost tratată cu maximă seriozitate această simulare. Elevi noştri nu au conştientizat că acest examen de simulare naţionanl vrea să vină în întâmpinarea lor şi să îi ajute să acţioneze ca un barometru pentru ei, pentru noi, pentru părinţi", a declarat prof. Ovidiu Băsceanu, inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa. 
 
Mediile obţinute la clasa a XI-a 
 
Din 4.765 de înscrişi au fost doar 4.179 de prezenţi, 586 elevi au absentat şi un eliminat. Procentul de promovabilitate a fost de 34,08 % la prima probă (Limba Română), iar la a doua probă (Mate-Istorie, respectiv proba E-C), au fot 4023 de prezenţi, 742 de absenţi, niciun eliminat, procentul fiind de 30%.
 
Licee fruntaşe la simulările pentru clasa a XI-a sunt C.N Constantin Carabella (79,22%), C.N  Ienăchiţă Văcărescu (73,65%) şi Colegiul Economic (65,64%). La polul opus sunt două licee: Liceul Tehnologic Spiru Haret şi Liceul Tehnologic din Pucioasa, cu procent de promovabilitate de 0%.

 
Mediile obţinute la clasa a XII-a 
 
Limba Română: înscrişi 3959, prezenţi 3535, 424 de absenţi şi un eliminat: procent de promovabiitate de 45,91%.
 
Proba a doua - matematică / istorie - 3458 de prezenţi, 501 absenţi, trei eliminaţi: procent de promovabiitate de 40,08%.
 
Cea de-a treia probă E-D: fizică, chimie, biologie, anatomie, ştiinţe socio-umane, informatică - 3347 de prezenţi, 612 absenţi şi un eliminat: procent de promovabiitate de 51,60%.
 
Medie cu elevii promovaţi cu note peste şase 889  - 27,66%.
 
Clasamentul liceelor din Târgovişte în funcţie de media obţinută la simulare:
1. C.N C-tin Cantacuzino 68,89%
2. C.N Ienăchiţă Văcărescu 66%
3. C.N C-tin Carabella  64,67%
 
Licee cu ZERO pe linie: Liceul Tehnologic Udrea Băleanu din Băleni, Liceul de Transporturi Auto, Liceul Nicolae Mihăescu, Liceul Tehnologic Pucioasa şi Liceul Tehnologic Tărtăşeşti.

 
"Rezultatele sunt neaşteptat de slabe. Vina trebuie să fie asumată şi împărţită de către toţi factorii responsbili, plecând de la elevi, mergând la părinţi, la profesori, la conducerile şcolilor, pentru că trebuie să găsim o modalitate prin care trebuie să îi conştientizăm pe elevi. În primul rând nu trebuia să lipsească de la aceste simulări de examene. Le-au tratat mulţi dintre ei cu neseriozitate. Şi cei care s-au prezentat la aceste simulări le-au tratat la fel. Cred cu tărie că la examenul de Bacalaureat rezultatele vor fi mai mari. Mă bazez şi pe reultatele din anii anteriori, când am crescut procentual", a mai spus Băsceanu.
 
Acesta a adăugat că începând de săptămâna viitoare se vor organiza în fiecare liceu ore pentru pregătirea suplimentară a aelevilor.
 
"Trebuie să facem ceva neapărat. Începând de săptămâna viitoare, după ce aceste note vor fi comunicate atât elevilor cât şi părinţilor, vor fi discutate şi analizate la nivelul fiecărei clase individual, dar şi la nivelul fiecărei unităţi şcolare. Vom solicita organizarea unor şedinţe cu părinţii în care aceştia să fie informaţi cât se poate de corect despre situaţia la care se află copiii lor la această oră. Atât profesorii cât şi părinţii trebuie să poarte nişte discuţii foarte serioase. Vom organiza planuri remediale. Vor fi organizate cursuri de pregătire suplimentară, la nivelul fiecărei unităţi, dar vom acţiona mai ales la nivelul unităţilor unde procentul a fost între 0-20%. Inspectoraul Şcolar va monitoriza cu atenţie, prin inspectorii şcolari de specialitate, dar şi prin inspectorii de sector, fiecare liceu, dacă şi-a făcut un plan remedial serios, dacă acest plan se respectă, dacă elevii frecventează stagiile de pregătire suplimentară", a adăugat inspectorul adjunct al ISJ Dâmboviţa. 

 
Liceul Auto şi Liceul Tehnologic din Tărtăşeşti au ieşit şi acum doi ani la rampă cu rezultate dezastruoase, după ce niciun elev nu a reuşit să ia notă de trecere la BAC.
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 
Directoare Grupul Şcolar Auto cu promovabilitate zero: „Cu ce te ajută BAC-ul? Nu îţi foloseşte la nimic”
 
Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat în Târgovişte!?
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările