Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Rezultatele Evaluare Naţională 2020 Dâmboviţa, înainte de contestaţii

0
23 Jun 2020 15:51:28
Autor: Corina Slămnoiu

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Naţională ale absolvenţilor clasei a VIII-a (înainte de contestaţii), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.


Situaţia statistică generală arată că dintre cei 160.468 candidaţi prezenţi, 135.101 candidaţi au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 76.10%. Dintre aceştia, 839 de candidaţi au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).
 
La nivelul judeţului Dâmboviţa 71,37% au obţinut medii mai mari sau egale cu 5. Dintre aceştia 20 de elevi au încheiat cu media generală 10 (zece), dintre care cei mai mulţi (7) de la Colegiul Naţional ”Ienăchiţă Văcărescu” şi un elev din mediul rural – Şcoala Gimnazială Brezoaele. 
 
La proba de Limba şi literatura română au obţinut note peste sau egale cu 5(cinci) (81.81%), iar 122 candidaţi au fost notaţi cu 10 (zece). 
 
La proba de Matematică,  62,6% din candidaţi au note peste sau egale cu 5(cinci), iar 58  candidaţi au obţinut nota 10 (zece). 
 
Un elev din Târgovişte a fost eliminat la proba de la disciplina matematică din cauza deţinerii telefonului mobil, lucrarea acestuia fiind notată cu 1.
 
”Sunt sigur ca exprim părerea tuturor colegilor mei atunci cand spun ca suntem bucuroşi că în condiţii cu totul speciale rezultatele elevilor noştri au fost sensibil mai bune decât în anul precedent. Ne bucurăm şi pentru faptul că nu au fost situaţii deosebite, iar mobilizarea colegilor în acest context a fost una foarte bună”, a declarat  prof. ION Sorin , inspector şcolar  din cadul ISJ Dâmboviţa.
 
În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 27 iunie.
 
În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. 

Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaţilor sunt afişate în acest format. 
 
Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea naţională şi respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afişată după finalizarea contestaţiilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările