Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Salvamontiştii au reparat singuri podurile rupte de viituri în Bucegi. Banii de la Guvern n-au venit VIDEO

1
21 Sep 2021 16:02:45
Autor: Corina Slămnoiu
Salvamontiştii au reparat singuri punctele de trecere peste apă. Foto: Salvamont Dâmboviţa / Faceboook
Salvamontiştii au reparat singuri punctele de trecere peste apă. Foto: Salvamont Dâmboviţa / Faceboook

În lipsa fondurilor de la Guvern pentru refacerea instructurii afectate de viiturile puternice din Bucegi, salvamontiştii au început să repare singuri punctele de trecere peste apă.

Salvatorii lucrează la refacerea punctelor de trecere peste apă, urmând a amplasa trei poduri în Cheile Zănoagei, pentru a uşura trecerea turiştilor, chiar şi în condiţii de nivel ridicat al apei.
 
„Echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa întrunită la Baza Peştera a început reabilitarea traseului afectat în urmă viiturilor din Cheile Zănoagei. 

Salvatorii montani au pregătit materialele şi au plecat spre zona mai sus menţionată începând să refacă primul traverseu peste apă. 

Configurarea finală a traseului va cuprinde trei poduri ce vor fi amplasate astfel încât să uşureze traversarea de către turişti chiar şi în cazul în care nivelul apei se va ridică peste cotele normale de siguranţă”, au precizat salvamontiştii dâmboviţeni.
 
Materialele necesare lucrărilor au fost donate de Rotary Club Targoviste şi Parcul Natural Bucegi.

Echipele de la Lucrări Drumuri şi Poduri, din subordinea Consiliului Judeţean Dâmboviţa,  degajează asfaltul rupt de pe cei 240 de metri de drum şi curăţă albia râului Ialomiţa de materialul lemnos adus de ape.
 

 
DJ714 este foarte important pentru turismul dâmboviţean, asigurând accesul spre platoul Peştera-Padina, pe partea stângă a Lacului Bolboci.  
 

Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Ploile abundente au distrus DJ 714 pe o suprafaţă de 200 de metri liniari şi au adus de pe versanţi sute de buşteni care au blocat accesul în zona Zănoaga.     


Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu Ştefan

Accesul în zona Peştera-Padina este asigurat, în continuare, pe ruta de pe partea dreaptă a Lacului Bolboci.
   
Tot pe DJ714, în zona Campingului Zănoaga, aluviunile şi materialul lemnos adus de ape au colmatat o porţiune de drum, au blocat una din căile de acces în camping şi au avariat un pod.  
 
Viitura puternică a creat pagube însemnate în Bucegi. FOTO: Corneliu ŞtefanPreşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Naso Ovid
21.09.2021, 21:59:41

Mda.. Rangerii de la romsilva au incasat toata vara taxa de protectie, pardon - de acces in parc. Au facut banutul si s-au carat acasa la caldurica. Munca e facuta ca de obicei de bietii salvamontisti. Cinste lor!

+10 (10 voturi)
Modifică Setările