Din totalul faptelor sesizate, 23 au fost în mediul urban şi 167 în mediul rural, potrivit Poliţiei.
„Pe parcursul celor 11 luni, structurile de ordine publică au acţionat în permanenţă pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori din păduri şi a faptelor ilegale asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea materialului lemnos. Astfel, au fost organizate 253 de acţiuni şi 377 de controale, dintre care 253 pe linia verificării legalităţii transportului de material lemnos, 41 în fondul forestier şi 53 pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării materialului lemnos”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 198 de obiective, din care 19 au fost exploatări forestiere, 9 instalaţii de debitat şi 22 de depozite şi au controlat 939 de vehicule, inclusiv atelaje hipo.
„Pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 538 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 655.000 de lei. Din totalul amenzilor, 532 au fost la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice. Totodată, au fost confiscaţi (atât faptic, cât şi contravaloric) peste 2.867 de m³ de lemn rotund şi de foc şi peste 153 m³ de cherestea. De asemenea, au fost indisponibilizate bunuri susceptile a fi folosite la comiterea de contravenţii sau infracţiuni, dintre care exemplificăm: 1 autovehicul, 9 atelaje hipo şi 22 de unelte”, mai precizează oamenii legii.
Adauga Comentariu
Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos
Varianta 1
Autentificare cu contul adevarul.ro
Varianta 2
Autentificare cu contul de Facebook
1 Comentariu
Sortare: Cronologic · Dupa popularitate
PEDEAPSA pentru acesti infractori ar trebui sa fie : munca silnica 10 ani sa planteze numai puieti de copac in zonele chielite de ei pana restaureaza inapoi intreaga padure .