Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals

0
5 Apr 2014 13:51:47
Autor: Corina Slămnoiu
Marius Ovidiu Isăilă şi-a demisia din PDL şi afilierea la grupul PSD în luna februarie. Isăilă a fost ales senator în colegiul 3 Dâmboviţa şi este membru în Comisia de buget a Senatului
Marius Ovidiu Isăilă şi-a demisia din PDL şi afilierea la grupul PSD în luna februarie. Isăilă a fost ales senator în colegiul 3 Dâmboviţa şi este membru în Comisia de buget a Senatului

Senatorul PSD Marius Isăilă este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi instigare la fals în înscrisuri. Acesta s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie însoţit de avocatul său. Concret, parlamentarul este acuzat că în anul 2012 ar fi primit o mită de 200.000 de euro pentru a opri un control al ANAF la o societate.

 
Marius Isăilă, membru în Comisia pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital, este acuzat că în 2012, atunci când a fost şef serviciu în Ministerul Finanţelor, împreună cu consilierul parlamentar Cristian Ene, a cerut mită 200.000 de euro pentru a bloca un control al ANAF la o firmă.
 
„După ce Isăilă şi Ene i-au pretins suspectului Cristescu Cătălin (la vremea comiterii faptelor comisar la Garda Financiară- n.r.) suma de 200.000 euro, susţinând că vor realiza intervenţiile pe lângă funcţionarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunţător care a remis suma pretinsă în mai multe tranşe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină suspectului Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remişi mai departe lui Isăilă Marius Ovidiu şi Ene Cristian Ştefan. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, suspectul Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalţi doi suspecţi nemulţumirea şi îngrijorarea denunţătorului. Aceştia au pretins o nouă sumă, respectiv 150.000 euro, plătibili în mai multe tranşe, pretinzând că este vorba de un nou control”, arată anchetatorii.
 
Un an mai târziu, senatorul şi consilierul său i-au cerut din nou comisarului bani. De această dată pentru a promova un concurs pentru ocuparea unei funcţii de inspector în cadrul ANAF.
 
„În cursul anului 2013, în luna august, suspecţii Isăilă Marius şi Ene Cristian i-au pretins lui Cristescu Cătălin suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiţi funcţionari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna anului 2013, pentru ocuparea unei funcţii de inspector în cadrul ANAF – Direcţia Generală Antifraudă Fiscală. În acelaşi scop, pentru a realiza intervenţii pe lângă diferiţi funcţionari publici şi decizionali din structurile de resort - în vederea favorizării suspectului Cristescu Cătălin la concursul ce a avut loc la data de 29.03.2014 pentru ocuparea unor funcţii în cadrul ANAF, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală - suspectul Isăilă Marius Ovidiu, prin intermediul lui Ene Cristian Ştefan, i-a pretins o nouă sumă, în cuantum tot de 20.000 euro”, mai arată procurorii.
 
Marius Ovidiu Isăilă şi-a demisia din PDL şi afilierea la grupul PSD în luna februarie. Isăilă a fost ales senator în colegiul 3 Dâmboviţa şi este membru în Comisia de buget a Senatului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii