Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Sesiunea a II-a a Bacalaureatului începe, luni, 20 august

0
14 Aug 2018 09:25:00
Autor: Corina Slămnoiu
Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului 2018 vor fi afişate pe 1 septembrie
Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului 2018 vor fi afişate pe 1 septembrie

La a doua sesiune de bacalaureat 2018, în judeţul Dâmboviţa, sunt înscrişi 1.083 candidaţi proveniţi din absolvenţii care nu au susţinut examenul din diverse motive (corigenţă, neprezentare la probe etc.) sau participanţii la sesiunile anterioare care nu au reuşit să obţină note sau medii de promovare.

Sesiunea de toamnă a examenului debutează cu proba scrisă pe 20 august la Limba şi literatura română, iar pe 22 august are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie). Pe 23 august se va desfăşura proba la alegere a profilului şi specializării.
 
Potrivit ISJ Dâmboviţa, în judeţ vor funcţiona trei centre de examen (Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu”, Liceul ”Voievodul Mircea”, Liceul Teoretic ”I. H. Rădulescu”), toate localizate în municipiul Târgovişte, şi un centru zonal de evaluare, lucrările fiind corectate într-un alt judeţ, conform procedurilor Ministerului Educaţiei Naţionale.
 
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va desfăşura pe 24 şi 27 august, iar între 29-30 august are loc evaluarea probei obligatorii a profilului (Matematică sau Istorie).
 
Evaluarea competenţelor digitale şi examenul se încheie pe 30-31 august, când este programată evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.
 
Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacalaureatului vor fi afişate pe 1 septembrie, până la ora 16.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 16:00 - 20:00. În perioada 2-5 septembrie contestaţiile vor fi soluţionate, iar pe 6 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
 
Procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor, este de 69,7%, în creştere de la 67,7%, cu 2% mai mult faţă de rezultatele iniţiale. Numărul mediilor de 10 a crescut la 132, iniţial fiind înregistrate 104, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale. În prima sesiune a examenului de bacalaureat 2018 judeţul Dâmboviţa a înregistrat o rată de promovare de 65,85%.
 
 
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 6 septembrie 2018. 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările