Singurul camping din superba zonă Padina-Peştera, gata să primească turiştii. Ce condiţii oferă FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Camping Zănoaga. FOTO: Facebook
Camping Zănoaga. FOTO: Facebook

Campingul de la Zănoaga, singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, aflată pe raza comunei dâmboviţene Moroeni, îşi deschide porţile marţi, 10 mai. Se deschide, astfel, sezonul de camping.

Ca-n fiecare an, cei care iubesc vacanţa la cort, dar şi cei care vor să încerce pentru prima dată o ieşire cu cortul în natură, sunt aşteptaţi la Camping Zănoaga.

Situat la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci, Campingul Zănoaga, cotat la două margarete, este un loc aparte pentru iubitorii de munte şi amatorii de drumeţii. 

Aceştia pot fi găzduiţi în cele 14 căsuţe ale campingului (care dispun de câte două locuri) , dar sunt bineveniţi şi cu rulota sau cortul. Locurile de campare au acces la facilităţile campingului şi posibilitatea de racordare la reţeaua de energie electrică.

„Campingul de la Zănoaga este singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, Moroeni. Există intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca printr-un parteneriat să extindă atât suprafaţa cât şi serviciile. Prin Asociaţia Turistică Peştera Padina promovăm acest obiectiv turistic şi susţinem ca viitoarea dezvoltare să ofere şi posibilitatea campării autorulotelor. Turismul cu autorulote a crescut masiv în ultimii ani în România şi poate fi o bună oportunitate pentru Moroeni existenţa unui camping în acest sens”, a precizat Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei Padina - Peştera.

Camping Zănoaga. FOTO
Camping Zănoaga. FOTO

Campingul Zănoaga dispune de facilităţi comune care constau în acces la punctul de păstrare a alimentelor, acces la grătar şi terasele amenajate pentru servit masa, la grupurile sanitare. Zona este liniştită, propice jocului în aer liber sau drumeţiilor în alte puncte turistice din zonă.

Fotografiile în care Platoul Padina din Munţii Bucegi era plin de rulotele şi corturile iubitorilor de natură au devenit istorie. Administraţia Parcului Natural Bucegi spune că acest lucru nu (mai) este posibil. Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge şi la 25.000 de lei.

padina rulote şi corturi

Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc. nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (Primării, Gărzi de Mediu, Jandarmerie) vor desfăşura acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO

Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite