Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Singurul camping din superba zonă Padina-Peştera, gata să primească turiştii. Ce condiţii oferă FOTO

3
8 May 2022 14:00:37
Autor: Corina Slămnoiu
Camping Zănoaga. FOTO: Facebook
Camping Zănoaga. FOTO: Facebook

Campingul de la Zănoaga, singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, aflată pe raza comunei dâmboviţene Moroeni, îşi deschide porţile marţi, 10 mai. Se deschide, astfel, sezonul de camping.

Ca-n fiecare an, cei care iubesc vacanţa la cort, dar şi cei care vor să încerce pentru prima dată o ieşire cu cortul în natură, sunt aşteptaţi la Camping Zănoaga.
 
Situat la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci, Campingul Zănoaga, cotat la două margarete, este un loc aparte pentru iubitorii de munte şi amatorii de drumeţii. 
 
Aceştia pot fi găzduiţi în cele 14 căsuţe ale campingului (care dispun de câte două locuri) , dar sunt bineveniţi şi cu rulota sau cortul. Locurile de campare au acces la facilităţile campingului şi posibilitatea de racordare la reţeaua de energie electrică.
 
„Campingul de la Zănoaga este singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, Moroeni. Există intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca printr-un parteneriat să extindă atât suprafaţa cât şi serviciile. Prin Asociaţia Turistică Peştera Padina promovăm acest obiectiv turistic şi susţinem ca viitoarea dezvoltare să ofere şi posibilitatea campării autorulotelor. Turismul cu autorulote a crescut masiv în ultimii ani în România şi poate fi o bună oportunitate pentru Moroeni existenţa unui camping în acest sens”, a precizat Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei Padina - Peştera.
 


 
Campingul Zănoaga dispune de facilităţi comune care constau în acces la punctul de păstrare a alimentelor, acces la grătar şi terasele amenajate pentru servit masa, la grupurile sanitare. Zona este liniştită, propice jocului în aer liber sau drumeţiilor în alte puncte turistice din zonă.
 
Fotografiile în care Platoul Padina din Munţii Bucegi era plin de rulotele şi corturile iubitorilor de natură au devenit istorie. Administraţia Parcului Natural Bucegi spune că acest lucru nu (mai) este posibil. Amenzile pentru încălcarea legii pot ajunge şi la 25.000 de lei.
 
 
Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti etc. nu se încadrează în categoria de locuri special amenajate, fapt pentru care Administraţia Parcului Natural Bucegi împreună cu ceilalţi factori (Primării, Gărzi de Mediu, Jandarmerie) vor desfăşura acţiuni comune pentru stoparea acestui fenomen.
 

Vă recomandăm să mai citiţi:


Preşedintele CJ Dâmboviţa, despre prăpădul din Bucegi: „Drumul va fi închis până la refacerea porţiunii afectate” FOTO VIDEO
 
Prăpăd în Bucegi. O viitură puternică a rupt un drum. Zeci de turişti, care erau cazaţi într-un camping, în pericol FOTO VIDEO 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Popescu Virgilius
8.05.2022, 15:31:00

,,Zonele ″tradiţionale ″ de campare şi de aprindere ″grătare″ din interiorul ariei naturale protejate, precum Valea Cerbului, zona Padina-Peştera, Zănoaga, zona limitrofă Cabanei Mălăieşti '' Cabana Malaesti nu e accesibila cu auto , iar drumul e lung ...asa ca nu ajung pe acolo kklarii cu gratare ...mai informeaza-te inainte sa dai mai departe articolele publicitare de pe FB..

Omul UnOm
8.05.2022, 16:24:21

Eu nu prea pot sa inteleg ce fel de "parc national" avem in Bucegi de se poate construi in voie. Acum cateva luni era un articol cu un proiect de "oras" care trebuia sa se construiasca la Pestera.Pe zi ce trece zona respectiva se transforma intr-un soi de "bulevard" unde incepe sa dispara senzatia ca esti totusi la munte.Iar camping-urile din zona nu mai sunt de multa vreme pentru "iubitorii de munte" ci pentru cei de gratare.

+1 (1 vot)
mihai radu
8.05.2022, 19:36:43

Acum 60 de ani când nu exista nici telescaun,nici teleferic,nici măcar funicular,plecam din Bușteni cu noaptea-n cap,Jepii Mici-Caraiman-Piatra Arsă-Babele-Padina-Cheile Tătarului(acum nu mai există,le-a acoperit lacul Bolboci),Scropoasa-Păduchiosu-Sinaia Izvor,12-13 ore cu pauze,fără camping,fără hotel,de grătare nu auzise nimeni.Dacă noaptea rămâneam pe platou dormeam în saci,dimineața un sandviș cu ceai sau cafea din termos și iar la drum.Apropo de tema urșilor,în patruzeci de ani de drumeții nu am întâlnit măcar unul,singura urmă de urs era cel mult o baligă,acum dacă se dezvoltă locațiile de campare,vă garantez că seara mu mai ieșiți din căsuțe,o tempora...

Modifică Setările