Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Singurul cuvânt care îl ajuta pe Steve Jobs să se concentreze şi să îşi urmeze planurile

4
4 Feb 2020 06:08:42
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: Steve Jobs
FOTO: Steve Jobs

Un singur cuvânt l-a ajutat pe Steve Jobs, fondatorul Apple, să-şi concentreze toată abilităţile pentru îndeplinirea obiectivelor, potrivit inc.com. Steve Jobs fondatorul Apple, NeXT şi Pixar.

 
"Oamenii cred că a te concentra înseamnă să spui DA la ceea ce trebuie să te concentrezi. Dar nu este ok. Înseamnă să spui NU celorlalte sute de idei bune care există. Trebuie să alegi cu atenţie. Eu sunt, de fapt, la fel de mândru de lucrurile pe care nu le-am făcut ca de cele pe care le-am făcut", spune Jobs la Conferinţa Dezvoltatorilor din lumea Apple din 1997.
 

Importanţa „Nu-ului“

 
De multe ori ni se spune că „da” este cuvântul magic. Este cuvântul care ne va deschide uşile şi ne va conduce către multe oportunităţi care ne vor transforma viaţa şi cariera. 
 
Problema este că dacă spunem „da”, tindem să ne asumăm prea multe, iar în cele din urmă putem eşua.Jobs mergea pe ideea că în loc să spui „da” tot timpul, trebuie să ne concentrăm atenţia spunând „nu” anumitor lucruri şi să ne încărcăm de mai puţine sarcini.
 
„Dacă vrei să fie făcut bine, trebuie să o faci singur”. Cu toţii am auzit aceste vorbe, dar ele duc pe drumul greşit un antreprenor. Atribuţiile trebuie delegate către terţi, dar nu are sens să angajezi oameni deştepţi şi să le spui ce să facă, spunea Jobs. "Angajăm oameni deştepţi, astfel încât să ne poată spune ce să facem."
 
Steve Jobs a fost cofondatorul şi CEO-ul firmei Apple Computer, precum şi CEO al firmei Pixar, până la achiziţia acestui studio de animaţie de către compania Disney. 
 
A fost cel mai mare acţionar al companiei Disney şi membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs este considerat ca fiind unul dintre cele mai influente personaje atât din industria calculatoarelor, cât şi în industria divertismentului.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Mocanu Remus Octavian
4.02.2020, 06:22:23

Bine, Steve Jobs s-a dus, hai sa nu mai dezgropam mortii ! Cuvantul lui magic, aflam, era "nu". Banuiesc ca la Tim Cook, un poponar, cuvantul magic care sa-l mobilizeze si concentreze este mai degraba "asshole" - in sensul prim, propriu si etimologic.

Mocanu Remus Octavian
4.02.2020, 06:33:18

Pe de alta parte nu exista solutii-miracol si retete universale, nici macar in materie de management: ce merge intr-o epoca nu mai merge in urmatoarea, si ce merge intr-o industrie nu mai merge in alta. De exemplu ptr Steve Jobs, adica un baiat care lucra in industria de produse de larg consum electronice, sa spuna "nu" putea fi o atitudine fara mari riscuri personale reale, insa daca acesta era mai degraba o fufa care lucra in industria spectacolului din California si ii spunea "nu" unuia ca Weinstein, asta se traducea prin "da" si era vai de kuru si de gura ei atunci. La propriu: https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51324741 Harvey Weinstein trial: Accuser says 'No' was a trigger for him She said he once urinated on her, and in 2013 raped her in a Manhattan hotel room. "If he heard the word 'no,' it was like a trigger for him," she said.

foarte atent
4.02.2020, 08:23:59

nu luati ca ex pe cel mai mare impostor...

Lica Mosu
4.02.2020, 11:34:33

@ f...atent ! Explica ,,impostura" !!

Modifică Setările