Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Skatepark la Târgovişte. Primăria vrea un spaţiu de relaxare de 3.000 de mp, cu echipamente de fintess şi spaţii verzi

1
28 Jan 2019 09:06:49
Autor: Corina Slămnoiu
Accesul în noua locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte
Accesul în noua locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte

Primăria Târgovişte anunţă că Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia va trecere la faza următoare în ceea ce priveşte finanţărea proiectului de realizare a unui skatepark în zona Parcului Chindia. Proiectul prevede un spaţiu de relaxare cu foarte multe facilităţi, incluzând echipamentele de skate şi de fitness sau spaţii verzi, având o suprafaţă de peste 3000 mp.

„Astfel, investiţia cu titlul “Amenajare skatepark în Municipiul Târgovişte-adiacent Parcului Chindia” va reprezenta un spaţiu de relaxare cu foarte multe facilităţi, incluzând echipamentele de skate şi de fitness sau spaţiile verzi generoase, având o suprafaţă de peste 3000 mp. Aria terenului aferent implementării acestui proiect este de 4.068 mp şi a rezultat exclusiv că urmare a măririi Parcului Chindia într-o zona acum degradată şi închisă publicului, care nu a mai fost utilizată de zeci de ani. Accesul în nouă locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte”, a precizat primarul Cristian Stan.
 
Administraţia locală anunţă că se vor amplasa elemente diverse, care permit realizarea unei game largi de activităţi: bare, elemente skate tip quarter pipe, halfpipe, spine etc. Totodată, parcul va fi dotat cu un complex de bare de tracţiuni tip „Fitness Urban” şi „Street Workout”, beneficiind şi de alte facilităţi pentru odihnă şi recreere.
 
 
„Valoarea totală a investiţiei este de 1.420.153,24 lei (cu TVA), durata de execuţie a lucrărilor este de 8 luni, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene, POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4.2, „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor, regenerării şi decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului şi promovării măsurilor de reducere a zgomotului”, mai spune edilul.
 
Decizia de a construi un Skate-parc a fost luată în urma unei petiţii online iniţiată de tineri târgovi şteni iubitori ai acestui sport, după ce s-a ajuns la concluzia că solicitarea acestora nu este deloc una imposibilă, ba chiar îmbunătăţeşte modul de viaţă şi de civilizaţie al tinerilor. 
 
Accesul în noua locaţie va fi făcut prin zona pistei de alergare din parc, partea dinspre Grădina Zoologică Târgovişte

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
28.01.2019, 09:31:47

Bre,da closetul unde il plasati???Sau tot in fundul curtii ramane???