Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Sute de asistaţi social din Dâmboviţa au aflat cu stupoare că trebuie să dea banii înapoi pentru că au jucat la păcănele

2
25 Feb 2020 15:37:12
Autor: Corina Slămnoiu
FOTO: Asistaţi social din I.L. Caragiale
FOTO: Asistaţi social din I.L. Caragiale

Aproape 200 de asistaţi social din Dâmboviţa sunt buni de plată. Autorităţile au descoperit că aceştia înregistrează venituri din jocuri de noroc, aşa că trebuie să dea banii de la stat înapoi.


Mulţi dintre jucători sunt din comuna dâmboviţeană I.L. Caragiale. Amatori de jocuri de noroc şi abonaţi la banii statului, s-au trezit că trebuie să înapoieze sume uriaşe.  
 
Beneficiarii de ajutor social apar în evidenţa Curţii de Conturi cu venituri realizate din jocuri de noroc şi nedeclarate.
 
 
În judeţul Dâmboviţa, în urma controalelor efectuate de AJPIS au fost înregistrate 182 de suspiciuni cu privire la asistaţi social care înregistreaza venituri din jocuri de noroc. Suma datorată de aceştia se ridică la 67.828 lei. 
 
„Trebuie să dau câte 150 de lei pe lună, din 350 de lei cât primesc pentru că am jucat la jouri de noroc. Am jucat de mult, am luat u bilet şi pentru ăla”, ne-a povestit o localnică.
 
În comuna I.L. Caragiale, aproape un sfert din cei 219 asistaţi social joacă regulat la păcănele. Şi nu doar bărbaţii, ci şi femeile.
 
„Am fost informaţi de AJPIS că o parte dintre aceşti beneficiari au jucat la Loto, pariuri sportive şi alte jocuri de noroc şi trebuie să le facem reţinerile lună de lună. După ce au fost depistaţi respectivii cetăţeni, unii dintre ei au renunţat la aceste ajutoare. Când au văzut că li s-au oprit banii au fost revoltaţi, dar au înţeles despre ce este vorba. Au fost şi persoane mai în vârstă care au spus că ele nu au jucat. Se poate să fi jucat nepoţii pe numele lor”, ne-a spus primarul comunei I.L. Caragiale, Adrian Năstase.
 
An de an, mii de beneficiari ai ajutorului social îşi pierd această formă de ajutor financiar de la stat pentru că joacă la aparate sau la pariuri sportive, mai şi câştigă şi, cum venitul e venit şi trebuie declarat, nu mai îndeplinesc criteriile pentru a primi ajutorul social.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

kitty kat
25.02.2020, 19:44:04

Hauåleooo, åsta-i gheneon, curat gheneon...

+2 (2 voturi)
Schnauzer Berger
26.02.2020, 10:58:03

Inseamna ca au bani de mincare si ingrijire si nu mai au nevoie de ajutor social, care se da pentru sustinerea minima a existentei boului si nu pentru distractii! Sa ramina cu ochii beliti si fara ajutoare> daca pot juca la pacanele pot sa si munceasca, eventual si munci agricole in alta parte a tarii> gata belfereala pe bani nemunciti!

+1 (1 vot)