Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Targoviste: Profesorii din Băleni şi Cojasca au dat în judecată primăriile

0
1 Feb 2010 15:18:28
Autor: adevarul
La Cojasca nu s-a mai decontat transportul din decembrie 2008
La Cojasca nu s-a mai decontat transportul din decembrie 2008

Ei sunt nemulţumiţi că din luna decembrie 2008 nu şi-au mai primit deconturile de transport. Peste 100 de profesori şi învăţători au de recuperat bani, iar o parte dintre ei s-a prezentat, astăzi, la Tribunal, la prima înfăţişare a procesului.

Au ajuns la limita răbdării. Peste 100 de cadre didactice din localităţile dâmboviţene Băleni şi Cojasca au semnat petiţii prin care au dat în judecată primăriile pentru că şi-au mai primit banii pentru decontarea navetei.

Primăria ar trebui să deconteze la Cojasca sume de 2400 de lei

Pentru că nu au mai primit niciun ban pe navetă, mai mulţi profesori din Cojasca au de încasat de la primărie nici mai mult nici mai puţin de 2400 de lei. “Sunt colegi de-ai mei, cu vize de flotanţi, în această situaţie. Vrem să-i dăm în judecată pe primarii din Băleni şi Cojasca. Ne duc cu vorba. Vrem să semnăm o hărtie să ne ducem la Tribunal. Suntem peste 100 de cadre didactice de la cele două şcoli”, spune un cadru didactic de la Băleni care a vrut să rămână sub anonimat.

“La Cojasca nu s-a mai decontat din decembrie 2008 iar la Băleni din luna martie a anului trecut. Primăria este obligată de lege să ne deconteze transportul. Primarii ne spun că nu au bani. Ştim că această problemă a ajuns şi pe masa prefectului dar degeaba”, ne-a spus al profesor.

Primarii sunt constrânşi de plata taxelor la bugetul local

“Dacă am avea, le-am da, că nu suntem de rea credinţă”, spun primarii, care se se plâng de încasările slabe avute pe 2009. “Nu am nimic cu cadrele didactice, le dau perfectă dreptate. Până când să mai suporte şi ei. Se vor efectua plăţile restante, mereu s-au dat banii, dar nu am avut încasări sufieciente în 2009, din taxe şi impozite pentru a le acoperi. Acum suntem în faza de implimetare a noului buget şi cu siguranţă se vor plăti abonamentele. E vorba de aproape cinci luni în care nu s-au decontat aceste sume, aproximativ 7000 de lei. Oricum, plata transportului e o povară pentru Consiliul Local. Anual se plătesc 50.000 de lei pe deconturi”, a declarat pentru Adevărul de Seară, primarul localităţii Băleni.

Profesorii, susţinuţi de inspeectorat

Conducerea Inpectoratului Şcolar Dâmboviţa spune că profesorii au dreptul să-şi primească sumele restante, mai ales că e vorba de o obligaţie a Consiliilor Locale. “Mi se pare normal gestul profesorilor de a merge în instanţă pentru a-şi cere banii pentru nevată. Am discutat cu primarii din localităţile respective dar se pare că nu au avut până în momentul de faţă fondurile necesare. Avem totuşi promisiunea că oamenii îşi vor primi drepturile cuvenite”, a declarat inspectorul general al ISJ Dâmboviţa, Elena Manolescu.

CITAT:
Elena Manolescu, inspector general: “Noi suntem alături de dânşii şi moral îi sprijinim, dânşii au dreptul la aceşti bani”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii