Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Târgovişte: Simona Dinescu le cântă pacienţilor atunci când le face injecţii

0
13 Apr 2010 13:48:48
Autor: adevarul

Crede că românul ştie să petreacă mai bine acum pe timp de criză,  când îşi permit la rar să “arunce cu banii”. Simona Dinescu spune că românul nu şi-a uitat valorile iar petrecerile reuşite sunt cele unde muzica tradiţională stă la loc de cinste.

Simona Dinescu cântă de la vârstă fragedă iar primele versuri le-a învăţat chiar de la mama sa. Uşor, uşor a reuşit să-şi facă un nume în muica populară iar pentur talentul său, oamenii o răsplătesc cum ştiu ei mai bine. Are un mic muzeu de costume iar pentru că nu mai are unde să le ţină, se vede nevoită să îşi construiască altă casă. „Când am început să cânt la televiziune nu aveam decât o fotă care provenea din satul meu. În rest, celelalte piese care compuneau costumul erau împrumutate. În schimb, într-o lună de zile de la prima apariţie am început să primesc foarte multe costume de pe Valea Dâmboviţei. Deţin o colecţie de costume acasă care însumează vreo 50. Anul ăsta mai construiesc o casă pentru că nu mai am unde să le ţin. Am o mare dilemă înainte de o apariţie. Nu ştiu pe care să îl îmbrac”, ne spune cântăreaţa. 

A participat la zeci de concursuri de gen

Printre cele mai importante sconcursuri la care a participat se numără Festivalul „Dan Moisescu ” de la Constanţa, festivalul „Ghiocelul ” de la Târgovişte şi „Marele Premiu Radio”, la Turnu Măgurele. Este chemată fecvent al posturile de radio de profil. În 2003 a realizat un album cu orchestra Societăţii Române de Radiodifuziune şi în urma participării multor festivaluri şi albume.” Primul meu album s-a intitulat „Măi neicuţă din Voineşti” şi a fost  imprimat la Târgu Jiu, cu orchestra Doina Gorjului. Am avut mulţi oameni care m-au susţinut, de la realizatori radio şi tv până la câtăreţi precum Ionuţ Dolănescu. Ţin să le mulţumesc lui Aurelian Preda, doamnei Niculina Merceanu de la televiziunea naţională, lui Petrică Vlase. De asemenea, ca om de televiziune aş menţiona-o pe Gheorghiţa Nicolae” ne spune Simona emoţionată.

A primit laude de la maestrul Ion Dolănescu

Ca pentru toţi artiştii populari, Ion Dolănescu rămâne un model de urmat. Pentru Simona, maestrul de la Perşinari, Dâmboviţa, ocupă un loc de cinste în amintirea sa. „Am multe modele de artişti, dar nu pot să nu îl amintesc pe maestrul Ion Dolănescu pe care am avut ocazia să îl admir, copil fiind, pe scenă unde îl vedeam. Ulterior a apucat să mă cunoască şi să mă felicite pentru ceea ce fac. Am fost şi la înmormânarea sa şi am văzut cât de apreciat este de multă lume. Primele noastre întâliniri au avut loc în satul natal al său, Perşinari, pentru că eu cântam foarte mult pe la nunţi acolo”.

Întrebări şi răspunsuri:

Cum se împacă meseria de asistent cu cea de cântăreaţă?


E o întrebare care mi-a mai fost pusă. Se împacă bine pentru că fac această meserie cu drag. Asta nu face decât că îmi aproprii oamenii din două puncte de vedere şi ei să prefere atunci când vin la dispensar să îi tratez, să le cânt. Mai toţi îmi cer asta iar eu le cânt ca să le fac pe plac.

Ce este mai greu, să cânţi sau să faci injecţii?

Acum după experienţa acumulată nu mi se mai pare grea  niciuna nici alta, dar mai mult îmi place să cânt decât să fac injecţii, pentru că în orice moment în care sunt eu cu mine, asta fac. Cânt şi la bucătărie, şi în gospodărie, şi la nunţi şi peste tot.

Ce-i place?
Îmi place că mai există oameni în ziua de astăzi care mai ascultă muzică de calitate deşi sunt de-a dreptul intoxicaţi cu tot felul de genuri. Mai ştiu să reacţioneze şi să lase loc de întâietate muzicii bune. Îmi mai place de asemenea, natura pentru că în ea mă regăsesc, îmi plac copiii.

Ce nu-i place?
Nu-mi place că sunt atât de multe mijloace media care promovează non-valoarea şi asta doare. Este un amestec de genuri şi nu se mai ţine cont de autentic. Sunt oameni, cum sunt şi eu, pe care această promovare a non-valorii ne costă foarte mult pentru că şi noi avem glas şi am putea face ce fac şi ceilalţi.

Profil:
Nume: Simona Lăzărescu (Simona Dinescu, cel de scenă)
Data Naşterii: 17.03.1980
Localitate: Bucşani
Studii: Colegiul Sanitar
Familie: căsătorită


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările