Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Singurul municipiu din ţară care a reuşit să obţină finanţare pentru staţiile de încărcare pentru maşinile electrice

0
15 Jan 2018 07:44:52
Autor: Corina Slămnoiu
Potrivit edilului Cristian Stan, Târgoviştea este singurul municipiu care a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă pentru o asemenea investiţie
Potrivit edilului Cristian Stan, Târgoviştea este singurul municipiu care a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă pentru o asemenea investiţie

Contractul a fost deja semnat, iar investiţia va pune Târgoviştea pe harta oraşelor eco. Valoarea aprobată pentru cele patru staţii de încărcare a vehiculelelor electrice se ridică la suma de 630.000 lei.

 
Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a semnat contractul de finanţare pentru un proiect extrem de important pentru oraş care priveşte construirea mai multor staţii de încărcare pentru vehicule electrice. 
 
Potrivit edilului Cristian Stan, Târgoviştea este singurul municipiu care a reuşit să obţină finanţare nerambursabilă pentru o asemenea investiţie. În cadrul proiectului, care are o valoare de 630.000 lei, se vor construi la Târgovişte staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în patru puncte ale municipiului. 
   
„Am semnat contractul de finanţare aferent construirii unor staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în cadrul «Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi electrice hibrid plug-in»", ”, a declarat primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.
 
Unde vor fi amplasate staţiile 

Acestea vor fi amplasate astfel: pe Centură, în zona Complexului Turistic de Nataţie, în centru, în vecinătatea Bibliotecii Judeţene, în zona stadionului, pe strada Justiţiei, dar şi în zona 2 Brazi, în parcarea de lângă Piaţa Bărăţiei.

"Valoarea finanţării este de 630.000 lei şi vizează construirea a patru staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în următoarele locaţii: strada Ialomiţei, în vecinătatea Complexului Turistic de Natatie, strada Justiţiei, lângă stadion, parcarea de lângă Piata Bărăţiei, parcarea de langa BRD, vis-a-vis de Biblioteca Judeţeană. Municipiul Târgovişte este singura unitate administrativ teritorială din România care a obţinut finanţarea în cadrul acestui program. Astfel, din totalul de 11 staţii aprobate la nivel naţional în cadrul programului amintit, patru vor fi amplasate în Târgovişte", a mai spus edilul.
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii