Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Târgoviştenii vor fi păcăliţi de iluzii optice, la Muzeul de Istorie

0
15 Sep 2019 10:22:26
Autor: Corina Slămnoiu
Muzeul Iluziilor Foto Arhiva Muzeul Iluziilor
Muzeul Iluziilor Foto Arhiva Muzeul Iluziilor

Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poţi cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi aşteaptă pe vizitatori pentru prima oară în Târgovişte la primul Muzeu al Iluziilor Optice din România, care va fi deschis la Muzeul de Istorie din Târgovişte.

Muzeul iluziilor, unul unic în România, va putea fi vizitat în perioada 3 - 13 octombrie 2019. Vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar şi prin explicaţiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcţionare şi va face demonstraţii live. 
 
Totodată, proiectul este unul mobil şi îşi propune, să ajungă în toate marile oraşe ale României. Deşi este o premieră pentru ţara noastră, conceptul de Muzeu al Iluziilor este unul popular în multe dintre marile oraşe ale lumii, care au astfel de muzee interactive permanente: Barcelona, Zagreb, Moscova, Ljubljana sau Sankt Petersburg sunt doar câteva exemple de metropole cu tradiţie în acest sens.
 
Muzeul Iluziilor Optice îşi conduce vizitatorii prin 3 mari capitole, fiecare destinat unui alt tip de iluzii. Sala oglinzilor deformate este locul unde cei mici se vor distra şi vor deveni, pentru câteva minute, subţiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon, vor avea burta până la nas sau vor deveni pitici. Iluziile optice vor avea şi ele o sală dedicată: peste 50 de tablouri originale, unele de mari dimensiuni, vor provoca voinţa şi inteligenţa celor care vor încerca să rezolve misterele din spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile. A treia sală este dedicată obiectelor care le vor oferi vizitatorilor experienţe unice: aici, vizitatorii vor putea înţelege cum funcţionează hologramele, vor încerca să descifreze mecanismul iluziei cinematografice sau vor putea să îşi încerce talentele muzicale la un theremin, primul instrument muzical electronic. 
 
Muzeul va putea fi vizitat pe bază de rezervare, la contact@muzeuliluziilor.ro sau la numărul de telefon 0752690245. 
 
Spectacolele se vor desfăşura între orele 09:00 şi 18:00, din oră în oră, cu începere la oră fixă. Durata unei vizite este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 16 lei. 
 
Muzeul de Istorie din Târgovişte se află pe str. Calea Domnească 187.
 
Muzeul Iluziilor Optice este un proiect al Asociaţiei Astronomice Pluto.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii