Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Terenul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu se transformă. CJ Dâmboviţa va construi locuinţe ANL, sedii de instituţii şi mall

0
19 May 2016 07:58:11
Autor: Corina Slămnoiu
Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane 117 mii 510 lei inclusiv TVA. Lungimea drumului este de 1,22 km
Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane 117 mii 510 lei inclusiv TVA. Lungimea drumului este de 1,22 km

Ministerul Dezvoltării Regionale a dat undă verde ordinului prin care a aprobat mai multe obiective de investiţii şi a alocat bani pentru finanţarea acestora în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba de proiectul de investiţii al Consiliului Judeţean Dâmboviţa de la fosta unitatea militară de la gară, unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu în 1989.

Clădirea fostei Şcoli de Cavalerie va rămâne cu destinaţia Muzeu al Comunismului, dar va găzdui şi un Muzeu al Tradiţiilor Militare. Guvernul a alocat 1,2 milioane de lei pentru derularea procedurilor de execuţie a drumului.
 
După încheierea contractului de finanţare între MDRAP şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, se vor iniţia procedurile legale de achiziţie publică în vederea contractării serviciilor de proiectare (faza proiect tehnic, detalii de execuţie şi asistenţă tehnică), a serviciilor de asistenţă tehnică (dirigenţie de şantier) şi ulterior a execuţiei de lucrări.  
 
Construcţia drumului va costa 12,1 milioane de lei, valoare estimată la acest moment. Lungimea drumului este de 1,22 kilometri. 
 

Ce obiective ar urma să fie realizate

 
"Cea mai mare veste pe care cred eu că o avem este că am reuşit să introducem la finanţare drumul de legătură între DJ 720 E-Gara Târgovişte Sud-Centura Municipiului. Este drumul de la unitatea militară de la gară şi este un lucru extrem de important pentru proiectul pe care îl gândim pentru această locaţie. La unitatea de la gară începem anul acesta un sediu pentru RAR prin Ministerul Transporturilor, în al doilea rând, acolo vom construi un parc de trei hectare, 2 ha pentru construcţia de locuinţe prin ANL", a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
Acolo mai sunt prevăzute, de asemenea, un mall, reabilitarea clădirii Şcolii de Cavalerie şi realizarea Muzeului Tradiţiilor Militare şi un complexul sportiv (stadion). 
 
"Drumul acesta este primul lucru foarte concret din acest proiect important. Imediat ce vom face drumul vom avea un răspuns la toate celelalte solicitări. Este vestea cea mai importantă. Face mai mult decât discuţiile de apă de canal. Faptul că facem acest drum ne va da argumente suplimentare să venim să le susţinem pe toate celelalte. Drumul are două benzi de circulaţie, una de legătură cu strada Neagoe Basarab şi o amenajare de sens giratoriu la intersecţia cu strada Petru Cercel. Drumul va fi pe 4 benzi în afara de breteaua aceasta de legătură", a mai spus Ţuţuianu.
 
Valoarea estimată a investiţiei este de 12 milioane 117 mii 510 lei inclusiv TVA. Lungimea drumului este de 1,22 km. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările