Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Traficanţi de droguri din localitatea în care s-a născut Ion Dolănescu, loviţi în moalele capului de către poliţişti. Ce arsenal au găsit în locuinţele lor VIDEO

1
26 Oct 2021 13:37:47
Autor: Corina Slămnoiu

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa au surprins în flagrant delict, în judeţul Argeş, un bărbat, de 43 de ani, din Perşinari, jud. Dâmboviţa, în timp ce deţinea asupra sa 0,5 kilograme de cocaină.

În aceeaşi zi, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sprijiniţi de colegi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au pus în aplicare patru mandate de percheziţie domiciliară, în localitatea Perşinari.
 
În urma percheziţiilor efectuate, oamenii legii au consfiscat un adevărat arsenal: 6 telefoane mobile, o pipă metalică, mai multe resturi de materie vegetală, 3 arme supuse autorizării, o armă letală, 53 de cartuşe cu proiectil, 25 de cartuşe G.F.L., 380 de cartuşe fără proiectil, 2 plicuri autosigilante susceptibile a conţine cannabis, 1 plic autosigilant susceptibil a conţine cocaină, 3 comprimate ecstasy, arme albe (2 săbii, 1 macetă, 4 cuţite, 1 box, 1 bâtă de basseball), materiale pirotehnice (13 baterii de artificii, 58 de petarde) şi 2.800 de euro.
 
28 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, pentru audieri.
 

„În urma audierilor, procurorul a dispus măsura reţinerii, pentru 24 ore, faţă de un bărbat, de 43 de ani şi de un minor, de 17 ani, iar faţă de o femeie, a fost dispusă  măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile. Aceştia sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi introducerea în ţară de droguri de mare risc. La data de 25 octombrie, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Dâmboviţa, sprijiniţi de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, au efectuat alte trei percheziţii domiciliare, în judeţul Dâmboviţa. În urma descinderilor, poliţiştii au indisponibilizat 4 pliculeţe autosigilante, un grinder, un recipient, un cântar electronic, de precizie şi 3 telefoane mobile”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Alte 4 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, procurorul de caz dispunând faţă de una dintre acestea măsura reţinerii, pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri.
 


 
Activităţile de cercetare penală au fost desfăşurate în cadrul unui dosar penal, în perioada aprilie – octombrie a.c., de către poliţiştii de la S.C.C.O. Dâmboviţa, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmboviţa, şi au vizat destructurarea unui grup infracţional, care ar fi acţionat în localitatea Perşinari, unde ar fi distribuit droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (cocaină şi ecstasy) către diverşi consumatori.
 
În urma cercetărilor efectuate, a rezultat că bărbatul, de 43 de ani, din comuna Perşinari, ar fi introdus droguri în ţară, acestea fiind procurate din Belgia, şi, ulterior, le-ar fi distribuit către consumatori, cu sprijinul femeii, de 37 de ani şi al unui minor, de 17 ani.  
 
Pe parcursul investigaţiilor desfăşurate, a reieşit că, în activitatea de trafic de droguri, ar fi fost implicat şi un bărbat, de 31 de ani, din comuna Dobra.
 


 
Cele trei persoane reţinute au fost prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru minor, respectiv arestarea preventivă, pentru cele 2 persoane.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
26.10.2021, 23:53:16

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările