Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Transport în comun cu zero emisii între două localităţi din Dâmboviţa, realizat cu  autobuze electrice

0
18 May 2022 15:24:26
Autor: Corina Slămnoiu

Primăriile Târgovişte şi Şotânga au accesat un proiect comun, în valoare de aproape 14 milioane de euro, care prevede achiziţia de autobuze noi, electrice. În Târgovişte circulă, deja, 40 de autobuze hibrid electrice, care fac parte dintr-un alt proiect, în valoare de 170 de milioane de lei.

Pe lângă acestea, noul proiect prevede achiziţia a 21 de autobuze electrice care vor circula între Târgovişte şi Şotânga - localitate limitrofă.  
 
Proiectul are o valoare de 14 milioane de euro -  fonduri europene.
 
Finanţarea este asigurată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta C10 – Fondul Local-Obiectul de investiţii I.1.1 – Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziţia de vehicule nepoluante).
 
În proiect mai sunt prevăzute şi 21 staţii de încărcare lentă pentru autobuze electrice – la autobază, precum şi şapte staţii de încărcare rapidă pentru autobuze electrice – pe traseu. 
 
Cele două proiecte fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Târgovişte, care prevede, printre altele, reducerea emisiilor de CO2 şi a gazelor cu efect de seră datorate utilizării autoturismului personal.
 
FOTO: C. Stan/Facebook
 
Transportul în comun din Târgovişte se face, în acest moment, cu 40 de autobuze hibride Mercedes Citaro, prietenoase cu mediul. 
 
Autobuzele sunt dotate şi cu un filtru cu funcţie antivirală pentru risc mic de infecţie, de natură să prevină răspândirea COVID-19 în mijloacele de transport în comun. Practic, acele filtre purifică aerul în interiorul vehiculului şi împiedică particulele din exterior să intre în habitaclu.
 
Autobuzele sunt echipate, printre altele, senzori numărare călători, sistem informare călători, audio-video in/out bus – panouri LED,  LCD – 21.5, sistem CCTv interior bus + video exterior - 4 camere interioare si 2 camere exterioare, sistem comunicare audio-video sofer-calatori, computer de bord, echipament de vanzare bilete - instalat în bus, la şofer, cu opţiune de validare, validator dual, modul comunicaţii autobuz-CAN, terminal controlori, automat de reîncărcare bilete (instalat in autobuz), sistem integrat de gestiune si diagnosticare electronică.
 
 

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările