Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Traseul turistic pentru promovarea mitului Dracula cuprinde şi Târgovişte

0
14 Mar 2014 07:55:59
Autor: Corina Slămnoiu
Reprezentanţii unei mari case de film din Germania sunt interesaţi de bucătăria românească, din zona Transilvaniei
Reprezentanţii unei mari case de film din Germania sunt interesaţi de bucătăria românească, din zona Transilvaniei

Un traseu turistic special conceput pentru promovarea mitului Dracula, mai ales pentru turiştii străini, a fost conceput de Asociaţia pentru Promovarea Turismului Braşov, ca urmare a interesului existent pentru legenda contelui-vampir.

 
Preşedintele Asociaţiei, Christian Macedonschi a precizat că, în perioada 5-9 martie, a participat la Târgul de Turism de la Berlin, unde a observat că turiştii străini sunt, în continuare, interesaţi de Dracula.
 
"Am distribuit la acest târg de turism 2000 de ziare cu titlul Dracula, 1000 în limba germană şi 1000 în limba engleză, care s-au epuizat foarte repede. De aceea ne-am gândit să promovăm în următoarea perioadă un traseu, pentru cei interesaţi să descopere mai multe lucruri despre Dracula", a afirmat Macedonschi.
 
Conform acestuia, traseul va începe la Snagov — pentru că acolo este înmormântat Vlad Ţepeş şi continuă cu Târgovişte-Braşov-Sighişoara-Bistriţa Năsăud-Pasul Bârgăului, la întoarcere turiştii urmând să treacă prin Sibiu, Făgăraş şi Braşov.
   
Conform acestuia, reprezentanţii unei mari case de film din Germania sunt interesaţi de bucătăria românească, din zona Transilvaniei, vrând să o prezinte în cadrul emisiunii "Aşa gust are lumea", pentru televiziuni din Germania, Austria şi Elveţia.
 
Christian Macedonschi a mai arătat că participă la Târgul de Turism de la Berlin din anul 2009 şi crede că este nevoie ca reprezentanţii Ministerului Turismului să promoveze mult mai agresiv România pentru că străinii sunt interesaţi să vadă multe zone din ţară. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii