Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

„Piramida Energetică” a Sfinxului: fenomenul rar a adunat zeci de curioşi pe platoul Bucegi

11
29 Nov 2013 08:14:50
Autor: Corina Slămnoiu
Oamenii care ştiu despre acest fenomen se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră
Oamenii care ştiu despre acest fenomen se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră

Munţii Bucegi, dar mai ales minunăţiile construite de natură pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, Sfinxul şi Babele, continuă să ne uimească. Un fenomen ciudat are loc în fiecare an, la data de 28 noiembrie, când zeci de oameni urca pe Platoul Bucegilor, la celebrul Sfinx ca să vadă, la apus, cum razele soarelui contruiesc o piramidă energetică, în jurul chipului sculptat în piatră.

Unii cercetatori spun că Sfinxul ar fi cel mai vechi dintre simbolurile noastre sacre. A existat şi pe vremea regatelor dacice care îl venerau pe Zalmoxis. Fenomentul ciudat care adună în fiecare an, în ziua de 28 noiembrie, zeci de oameni în faţa uriaşului ar fi legat, de o legendă. Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor.
 
Energie pură
 
Şi aceşti puţini oameni aleşi se întâlnesc în fiecare an pe Platoul Bucegilor, în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră. Au început deja să se recunoască de departe, urcând pe coama muntelui, din toate direcţiile. 
 
Emanuel are 19 ani şi s-a informat de pe internet. A vrut să vadă cu ochii lui ce se întâmplă.
 
„Se vărsa peste Sfinx o lumină divină, de culoare portocaliu deschis şsi prin ea Dumnezeu îşi revarsă tot ce are mai bun asupra noastră. Poţi să primeşti, dacă eşti deschis şi receptiv, foarte multe beneficii. Te poti şi vindeca", a declarat el pentru Protv.


 
„Sănătos şi bine pentru oamenii care vin aici la Sfinx ar fi să stea macar 10 minute în picioarele goale, pentru că atunci lumina intră", spune un alt participant.
 
Ion Iancu a fost geolog şi a colindat toată viaţa munţii Bucegi. Pare şi el convins de puterea Sfinxului.
 
„Cei care bat muntele sunt mai aproape de Dumnezeu. Cred că toată lumea care vrea să se simtă mai sănătos ar trebui să vină, să se adape la energia aceasta fantastică, miraculoasă"
 
„Ne aflam într-un loc care este branşat, legat la energia universală. Ne aflăm într-un pol energetic al planetei", spune Razvan Enoiu.


 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
VIDEO Cum arată TransBucegi, drumul care ajunge la Babele şi Sfinxul, minunăţiile Dâmboviţei
 
FOTO VIDEO Frumuseţile naturii care îţi taie respiraţia în judeţul Dâmboviţa: Sfinxul, Platoul Padina şi Lacul Bolboci

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Kongo-Müller
29.11.2013, 09:15:08

Eu personal, cred ca este vorba de energii pozitive ale naturii, care nu au absolut nici o legatura cu Dumnezeu, Zamolxe, uciderea lui Decebal jr. sau alte influente "divine".

-4 (12 voturi)
Mara Nicole
29.11.2013, 10:25:00

Vizionati acest interviu dat la Sfinx de SORIN CERIN http://www.youtube.com/watch?v=aOsA6k33KM4&list=TLiPuspjpXmzOJ1TUUTOD9d5wBK6bIA8oo

-3 (5 voturi)
Scorylo
29.11.2013, 11:50:58

"Ar fi apărut în ziua în care Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor." Domnule Ionuţ Dima, istoria nu se invata vizionind filmele istorice (Dacii, in cazul dvs.). V-as ruga sa imi argumentati afirmatia dvs. potrivit careia "Decebal şi-a ucis fiul, chiar în acest loc, ca sacrificiu ritualic, pentru a-l trimite ca mesager zeilor."

+9 (9 voturi)
Francisco Goya
29.11.2013, 14:13:11

Asa rezulta din articolele aparute in Click si CanCan din anul 97!

+4 (4 voturi)
Maftei Mircea
29.11.2013, 19:17:23

97 î.e.n. sau e.n.?

-1 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (11)