Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Turn Bike and Skate, locul de întâlnire al bikerilor târgovişteni

0
25 Aug 2010 16:42:00
Autor: adevarul

Acesta este singurul magazin din oraş de unde se poate cumpăra o bicicletă de calitate fabricată în Germania şi unde se poate face service. Magazinul se află într-o casă veche amenajată în stil de artă urbană şi contemporană, iar în curte se află o rampă unde pasionaţii de BMX fac antrenamente pentru concursuri.

Pasionaţii de bicicletă din oraş au un loc unde se pot întâlni, dar şi unde îşi pot cumpăra o bicicletă de calitate. Silviu Constantinescu, pasionat de bicicletă, a deschis „Turn Bike and Skate” în urmă cu câteva luni, pentru a veni în întâmpinarea târgoviştenilor care împărtăşesc aceeaşi pasiune şi care nu aveau unde să-şi facă service la bicicleta personală, acesta fiind singurul loc din oraş. 90% dintre bicicletele existente în acest magazin sunt fabricate în Germania, iar celelalte în Bulgaria. Preţul unei biciclete porneşte de la 750 lei şi poate ajunge şi la 7000 de lei. „Mie îmi plac bicicletele şi am observat că aici nu există un loc unde să-ţi repari bicicleta sau de unde să-ţi cumperi ceva de calitate, astfel că am luat eu această iniţiativă. Nu am deschis magazinul ca o afacere, ci mai mult din pasiune. Am găsit acest loc, o casă veche, pe care l-am amenajat în stil de artă urbană şi contemporană”, mărturiseşte Silviu Constantinescu, administratorul magazinului Turn Bike and Skate.
Magazinul a devenit repede cunoscut în rândul bikerilor târgovişteni şi a devenit un loc de întâlnire pentru aceştia. „M-am dus şi am discutat cu toţi bikerii din oraş şi le-am spus ce am de gând să fac. Aceştia vin des pe aici, locul este acum un fel de punct de întâlnire. Le vând şi pe datorie, pentru că aşa este mai simplu pentru ei să-şi achiziţioneze o piesă de bicicletă”, adaugă acesta.

Se duc cu bicicletele pe munte

În curtea unde se află magazinul este amenajată o rampă, unde pasionaţii de BMX din oraş se antrenează, pentru că nu aveau unde. „Aceştia sunt foarte talentaţi şi participă la multe concursuri prin diverse oraşe ale ţării, dar nu aveau unde să facă antrenamente, astfel că i-am lăsat aici, în curte, cu rugămintea să nu facă prea multă gălăgie”, spune târgovişteanul.
Silviu Constantinescu, împreună cu ceilalţi târgovişteni pasionaţi de bicicletă, pleacă pe munte în fiecare duminică. Aceştia se duc până la Fieni cu trenul, pentru a scuti 30 kilometri de şosea, iar de acolo pornesc spre Runcu sau Moroeni, unde urcă pe Leaota sau alte vârfuri din zonă. „Sunt destui bikeri în oraş, dar în curând vor şi mai mulţi. Este un fenomen în creştere, care la noi abia şi-a făcut apariţia. În Ungaria, de exemplu, sunt foarte mulţi bikeri şi multe astfel de magazine”, afirmă Silviu Constantinescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările