Târgovişte

articolul anterior articolul urmator

Un adolescent campion mondial la kickboxing şi-a scos la vânzare centura pentru a ajuta o femeie bolnavă de cancer

0
11 Oct 2019 04:15:32
Autor: Corina Slămnoiu
Iulian Marinescu
Iulian Marinescu

Iulian Marinescu, elev la Colegiul Naţional “Vladimir Streinu” din Târgovişte, şi-a scos la licitaţie centura mondială la WKF-Kickboxing, obţinută în anul 2016 în Italia, pentru a o ajuta pe Gabriela Soroiu, o femeie bolnavă de cancer, care aşteaptă să fie tratată la o clinică din Turcia.

Pentru centura câştigată prin ani de muncă, centură care are o valoare sufletească inestimabilă, Iulian a pornit licitaţia de la 500 de lei, dar preţul ei a crescut la 4.000 de lei. 
 
„Este un gest extraordinar, al unui copil de 17 ani, sportiv de excepţie la Clubul Viper Sport Găeşti, campion mondial WKF, vicecampion mondial WAKO şi multiplu campion naţional”, spune antrenorul său, antrenor Nicu Dragne.
 
 
Centura a fost cumpărată de un tânăr afacerit din Găeşti, Cosmin Voevodschi, cel care a în trecut a făcut donaţii de aproape 50.000 de euro pentru două spitale din Dâmboviţa.
 
„În urma licitaţiei, Cosmin Voevodschi a devenit noul proprietar al centurii, a venit, a văzut şi a crescut preţul, de la 2500, cât licitase iniţial, a considerat că e prea puţin şi preţul final a rămas de 4000 lei, bănuţi pe care i-a oferit pe loc. Mâine vor ajunge la Soroiu Gabriela. Mulţumim tuturor celor care s au implicat în cauza noastră”, a mai spus Nicu Dragne.
 
 
Gabriela Soroiu (30 de ani) se luptă cu boala de 3 ani, iar până acum nu a cerut ajutorul nimănui. A cheltuit doar din resursele familiei. Acum, aceste resurse s-au terminat şi are nevoie de ajutor. Are o fetiţă de 4 anişori.
 
Vestea că are cancer a primit-o imediat după naşterea fetiţei sale, atunci când a descoperit un nodul la sânul drept.  A fost operată la IOB în august 2016, cu diagnosticul de carcinom ductal invaziv. După 2 ani, în care a făcut multe şedinte radioterapie, i-a fost descoperit un nou nodul, la ficat. A urmat o nouă operaţie, la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni. Din păcate, tratamentul nu a dat roade, iar analizele au ieşit au ieşit prost.  
 
 
În urma investigaţiilor, a primit un tratament (chimioterapie) cu pastile, a făcut 8 cure, iar nodulul este în regresie, de la 18 mm, la 12 mm. 
 
Pentru a scăpa cu viaţă şi pentru a-şi putea creşte fetiţa, Gabriela trebuie să facă în continuare acest tratament, care este destul de scump.
 
Pentru cei care vor s-o ajute pe Gabriela Soroiu, publicăm mai jos conturile unde pot dona o sumă cât de mică: RO48 RZBR 0000 0600 1648 9335 lei sau RO78 RZBR 0000 0600 2127 3514 euro deschise pe numele SOROIU GABRIELA.
 
Cei interesaţi îl pot contacta pe antrenorul Nicu Dragne de la VIPER SPORT  la numărul de telefon: 0774625140.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii